Ενας διαφορετικός «Ερωτόκριτος»

Ενας διαφορετικός «Ερωτόκριτος»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαχρονική ιστορία του Ερωτόκριτου αφηγούνται με τον δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο οι χορευτές και ακροβάτες της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» σε μία ακόμη αξιόλογη συνεργασία με το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες. Το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου έχει εμπνεύσει ουκ ολίγους δημιουργούς, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όμως στη συγκεκριμένη εκδοχή του δεν έχει τίποτα το συμβατικό ή αναμενόμενο, όχι μόνο γιατί συνδυάζει τη μουσική με την κίνηση, αλλά και γιατί εστιάζει στη ρυθμικότητα του έπους του 17ου αιώνα (ή ερωτικού μυθιστορήματος, σύμφωνα με τον πρώτο εκδότη του).

Μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών βασισμένη σε μια ιδέα του μουσικού και συνθέτη Δημήτρη Αποστολάκη, η παράσταση έκανε πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2014 στο Ηρώδειο, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις, και συνεχίζει το ταξίδι της για να παρουσιαστεί αύριο Σάββατο στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης. Συμμετέχουν οι μουσικοί Δημήτρης Αποστολάκης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Σπυριδούλα Μπάκα, Τάκης Κανέλλος, Κλέων Αντωνίου, Μιχάλης Νικόπουλος, Θοδωρής Ρέλλος και Γιάννης Νόνης και οι χορευτές-ακροβάτες Αλέξανδρος Λασκαράτος, Αντιγόνη Λινάρδου, Βασίλης Δημάς, Χριστόφορος Μακατσώρης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή και Λία Χαμηλοθώρη.

​​Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ. Παραλία Βλυχάδας, Σαντορίνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή