Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Το θέατρο Πορεία θα παρουσιάσει τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, την παράσταση που είδαμε στη Μικρή Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, από 5 έως 17 Σεπτεμβρίου.

• Η θεατρική εκδοχή της «Μαζώχτρας», του λογοτεχνικού αριστουργήματος του Αργύρη Εφταλιώτη, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζεται απόψε στο Ηράκλειο Κρήτης. Στις 9 μ.μ.

• Κλείσιμο αύριο Σάββατο, για το Φεστιβάλ Επιδαύρου με ένα τιμητικό-γιορταστικό αφιέρωμα στην πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση του Μοριά, ως διαχρονική κιβωτό της ταυτότητας και της ιστορικής μνήμης. Στις 9 μ.μ.

• Δύο σπουδαίοι δημιουργοί, ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, συναντιούνται για μια μαγευτική βραδιά στο αρχαίο θέατρο Αργους στις 8.30 μ.μ.

• Την ταινία- ντεμπούτο του Λουί Μαλ και μία από τις σπουδαιότερες του σινεμά, το «Ασανσέρ για δολοφόνους» με τη Ζαν Μορό, παρουσιάζει το ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Park your Cinema» στο Ξέφωτο στις 9 μ.μ.

• Εναρξη των Αισχυλείων με συναυλία του Μάριου Φραγκούλη και του Γιώργου Περρή στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας στις 8.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

• Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κλείνει αύριο τις εκδηλώσεις του επετειακού 25ου Sani Festival με ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, στον Λόφο της Σάνης στις 9.30 μ.μ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου και τις διάσημες άριες και ντουέτα της Κάλλας θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή