Η Σαγκάη στην Ακρόπολη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αριστουργηματικά έργα από τη συλλογή του Μουσείου της Σαγκάης εκτίθενται από αύριο στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει τα δύο ιδρύματα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σπάνια χάλκινη τελετουργική λεκάνη, κατασκευασμένη τον 7ο αιώνα π.Χ. για την πριγκίπισσα Zi Zhong Jiang και διακοσμημένη με σχηματοποιημένα ζωόμορφα μοτίβα, καθώς και έναν εικονογραφημένο χάρτινο κύλινδρο του Κινέζου ζωγράφου Wu Hong της Δυναστείας των Τσινγκ (17ος αιώνας π.Χ.) με τίτλο «Ταξιδεύοντας κατά μήκος του Διάφανου Ποταμού». Ο κύλινδρος απεικονίζει ένα ειρηνικό, παραδεισένιο τοπίο με βουνά, ποτάμια, αγροικίες, περίπτερα, βάρκες και ανθρώπινες μορφές.

Τα δύο εκθέματα θα παραμείνουν στην Αθήνα έως τις 30 Απριλίου 2018 σε χώρο ο οποίος είναι προσβάσιμος χωρίς να απαιτείται έκδοση εισιτηρίου. Περίπου το ίδιο διάστημα (από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 8 Απριλίου) στο Μουσείο της Σαγκάης, οι συλλογές του οποίου αριθμούν πάνω από ένα εκατομμύριο έργα τέχνης, «εγκαθίστανται» μία μαρμάρινη αρχαϊκή κόρη του 6ου αιώνα π.Χ. και ένα ερυθρόμορφο κάλυμμα λεκανίδας με διονυσιακή σκηνή του 4ου αιώνα π.Χ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Επιπλέον, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό τόσο στις αίθουσες της μόνιμης συλλογής όσο και στην περιοδική έκθεση «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή