Ελευσίνια μυστήρια στην… Ακρόπολη

Ελευσίνια μυστήρια στην… Ακρόπολη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα περιοδική έκθεση εγκαινιάζει αυτή την Κυριακή το Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ από τη Δευτέρα θα είναι κανονικά ανοιχτή για το κοινό. Θέμα της είναι η Ελευσίνα και τα μεγάλα μυστήρια, η περίφημη γιορτή της αρχαιότητας, η οποία ακόμα και σήμερα γοητεύει με τους μύθους που την περιβάλλουν. Στην έκθεση παρουσιάζονται τα σημαντικότερα έργα που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ελευσίνα, όπως το μοναδικό άγαλμα της «Φεύγουσας Περσεφόνης», το πρώιμο κλασικό ανάγλυφο με την παράσταση Δήμητρας και Κόρης, ιερά σκεύη όπως κέρνοι, πλημοχόες και θυμιατήρια, αλλά και μνημεία με παραστάσεις των πρωταγωνιστών των μεγάλων μυστηρίων, του Ιεροφάντη και του Δαδούχου.

Ακολουθώντας τα χνάρια της πανηγυρικής πομπής, η οποία ξεκινούσε από την Αθήνα με πλήθος μυημένων και υποψηφίων για μύηση, για να καταλήξει στο τελεστήριο της Ελευσίνας, η έκθεση περιλαμβάνει ακόμα ευρήματα από την Αθήνα αλλά και την Ιερά Οδό. Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως ο εκθεσιακός χώρος προσομοιάζει στη μορφή του ελευσινιακού τελεστηρίου, με το κτίριο του σκοτεινού ανακτόρου να φιλοξενεί σχετική προβολή βίντεο με αεροφωτογραφίες της Ιεράς Οδού, αναπαραστάσεις, προπλάσματα, τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και εμβληματικά εκθέματα. Μέχρι τις 31/5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή