Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Αφιέρωμα στο μυθικό ροκ συγκρότημα Led Zeppelin. Με εξαιρετική τεχνική και ερμηνεία αναπαράγονται δημιουργικά οι μουσικές τού συγκροτήματος που φέτος έκλεισε 50 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση, το 1968. Στις 10 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Η ερμηνεύτρια Ελένη Σταμίδου, ο νέος δίσκος της οποίας μόλις κυκλοφόρησε, σε μία και μοναδική εμφάνιση. Στις 9 μ.μ., στο Booze Cooperativa. Κολοκοτρώνη 57.

• Βραδιά  αφιερωμένη στον Γάλλο κιθαρίστα, συνθέτη και διασκευαστή Ρολάν Ντιένς (1955-2016). Η κιθαρίστα Ελενα Παπανδρέου, που υπήρξε προσωπική του φίλη, ερμηνεύει το Concerto metis για σόλο κιθάρα και έγχορδα. Στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Η έκθεση «ΙΔΕΑ – Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία» παρουσιάζεται από σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254).

• Εγκαινιάζεται σήμερα (1 μ.μ.-8 μ.μ.) η εικαστική έκθεση «Serial Faces» του Βασίλη Αντωνάκου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts. Λ. Κηφισίας 37Α. Διάρκεια έως 27/3.

• Η Εθνική Πινακοθήκη κάνει αφιέρωμα στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον γνωστό μας El Greco. Τα μνημειακά έργα του Greco παρουσιάζονται στο φυσικό τους μέγεθος, σχολιασμένα και εμψυχωμένα με την πιο σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία. Στις 12 το μεσημέρι, στην Εθνική Γλυπτοθήκη, λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

• Ομιλία του ακαδημαϊκού και διαστημικού επιστήμονα Σταματίου Κριμιζή με θέμα «Εξερεύνηση του τελευταίου κλασικού πλανήτη: το διαστημόπλοιο “New Horizons” στον Πλούτωνα». Στις 6 μ.μ., στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών.

• Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, καλεί το κοινό σε έναν ανοιχτό διάλογο ενημέρωσης και μία σειρά βιωματικών δράσεων εξοικείωσης με θέμα την αναπηρία και τη διαφορετικότητα. Από τις 10.30 μ.μ. έως την 1.30 μ.μ., στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100).

• Το μουσικό συγκρότημα Kadebostany από την Ελβετία επιστρέφει στην Ελλάδα. Θα προσφέρει στο κοινό ένα μοναδικό οπτικοακουστικό show, στο πλαίσιο της επερχόμενης «Monumental Tour», με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του ολοκαίνουργιου ομότιτλου άλμπουμ τους. Στις 8 μ.μ., στη μουσική σκηνή Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή