ΑΤΖΕΝΤΑ

«Κασσιανή», Μουσικό Αναλόγιο στη Ροτόντα

«Κασσιανή», Μουσικό Αναλόγιο στη Ροτόντα

Μία ιδιαίτερη μουσική εμπειρία θα ζήσουν όσοι παρευρεθούν την Κυριακή 1η Απριλίου στη Ροτόντα, στη Θεσσαλονίκη. Στις 12 το μεσημέρι θα εκτυλιχθεί το μουσικό αναλόγιο «Κασσιανή», σε ατμόσφαιρα μυσταγωγική.

Είναι το νέο έργο στη σειρά των αναλογίων που προχωράει μεθοδικά η ηθοποιός Μάγδα Μαυραγάνη, με προσωπική έρευνα. Το κείμενο που θα αφηγηθεί είναι δικό της και θα πλαισιωθεί από εξαίσια μουσική Μπαχ, Σούμπερτ, Βάγκνερ, Φωρέ, αλλά και Θεοδωράκη, Μητρόπουλου, Καζάσογλου, Ξένου, κ.α. με τη συμμετοχή της σοπράνο Σοφίας Κυανίδου, του βιολονίστα Παναγιώτη Τζιώτη και του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 2 ευρώ, αντίστοιχη με την τιμή εισόδου στο μνημείο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.