ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«The show must go on» στο Βασιλικό Θέατρο της Μαδρίτης

the-show-must-go-on-sto-vasiliko-theatro-tis-madritis-561169867
the-show-must-go-on-sto-vasiliko-theatro-tis-madritis-561169870
the-show-must-go-on-sto-vasiliko-theatro-tis-madritis-561169873
the-show-must-go-on-sto-vasiliko-theatro-tis-madritis-561169876
the-show-must-go-on-sto-vasiliko-theatro-tis-madritis-561169879
the-show-must-go-on-sto-vasiliko-theatro-tis-madritis-561169882
the-show-must-go-on-sto-vasiliko-theatro-tis-madritis-561169885

Κανένας δεν φοράει μάσκα πάνω στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου στην Ισπανία και αυτό από μόνο του φαντάζει παράξενο εν μέσω πανδημίας.

Τη στιγμή που πολλές από τις μεγαλύτερες όπερες στον κόσμο παραμένουν κλειστές, όπως η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, το Covent Garden στο Λονδίνο καθώς και η Σκάλα του Μιλάνου, η παρακολούθηση μιας παράστασης στο Βασιλικό Θέατρο της Μαδρίτης μπορεί σχεδόν να κάνει κάποιον να ξεχάσει τον κορωνοϊό. 

Δεδομένου ότι βρίσκεται σε μια από τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα του ιού, το Βασιλικό Θέατρο κάνει μια τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμά του, επενδύοντας σε μέτρα προστασίας που του έχουν επιτρέψει να διοργανώνει παραστάσεις – με μικρότερο βέβαια κοινό – από τον Ιούλιο. 

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η αύξηση των μολύνσεων COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσουν τα νοσοκομεία της Μαδρίτης με ασθενείς. Η κατάσταση βελτιώθηκε το καλοκαίρι, όμως ακολούθησε το δεύτερο κύμα που προκάλεσε και πάλι έξαρση κρουσμάτων στην πόλη και τις γύρω περιοχές.

Οι αρμόδιες αρχές φαίνονται πλέον να αποκτούν τον έλεγχο της κατάστασης, καθώς τα ποσοστά πληρότητας των νοσοκομείων σημειώνουν σταθερή πτώση.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας έχει καταγράψει πάνω από 1,54 εκατομμύρια κρούμσατα, ενώ έχει αποδόσει περίπου 42.300 θανάτους στον νέο κορωνοϊό. 

Πηγή: Associated Press