«Phenomenon», η Ανάφη της τέχνης ανάμεσα στο ορατό και στο αόρατο

«Phenomenon», η Ανάφη της τέχνης ανάμεσα στο ορατό και στο αόρατο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπτά αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες και τρεις θεωρητικοί συναντιούνται στην Ανάφη με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα, αντλώντας έμπνευση από το νησί και από το κεντρικό θέμα του προγράμματος σύγχρονης τέχνης «Phenomenon», δηλαδή τη σχέση μεταξύ ορατού και αοράτου. Μια διοργάνωση της Association Phenomenon και της Συλλογής Kerenidis Pepe, το πρόγραμμα ξεκινά αυτό το καλοκαίρι και θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια με την υποστήριξη του οργανισμού ΝΕΟΝ.

Ο Κώστας Μπασάνος, ο Ουρουγουανός εικαστικός με έδρα τη Νέα Υόρκη Alejandro Cesarco, ο Βερολινέζος Daniel Gustav Cramer, το δίδυμο των Angela Detanico και Rafael Lain από το Παρίσι, η Haris Epaminonda, που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, και η Νίνα Παπακωνσταντίνου έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Χώρα της Ανάφης και έχουν αφοσιωθεί στην κατασκευή των νέων, in situ έργων τους. Από τις 11 έως τις 19 Ιουλίου, τα έργα θα εκτεθούν στο διώροφο νεοκλασικό κτίριο του σχολείου, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους της πόλης. Παράλληλα, οι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν σε μία σειρά από εκδηλώσεις, διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, προβολές, περιπάτους, και άλλες παράλληλες δραστηριότητες με προσκεκλημένους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Μεταξύ άλλων, διαλέξεις του ιστορικού τέχνης Κώστα Ιωαννίδη, της δημοσιογράφου Σαπφούς Ταβούτη και της συγγραφέως Wendy Tronrud προγραμματίζονται για αύριο από τις 7.30 μ.μ., ενώ την Παρασκευή στις 9 μ.μ. ο Daniel Gustav Cramer θα παρουσιάσει μία ηχητική εγκατάσταση. Ακόμα, ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά από την Κυριακή 12 έως και την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Η συλλογή Kerenidis Pepe δημιουργήθηκε το 2007 στο Παρίσι από τον Ιορδάνη Κερενίδη, διευθυντή Ερευνών στο Centre National de

Recherche Scientifique, και τον Piergiorgio Pepe, διευθυντή Δεοντολογίας και Ηθικής στον κλάδο Φαρμακοβιομηχανίας και λέκτορα του Πανεπιστημίου SciencePo. Οι δύο συλλέκτες ενδιαφέρονται κυρίως για την εννοιολογική τέχνη με πολιτικές και κοινωνικές αναφορές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.phenomenon.fr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή