Π. Ψωμόπουλος: πολυΐστωρ αρχιτέκτων

Π. Ψωμόπουλος: πολυΐστωρ αρχιτέκτων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρεία οικογένεια των Ελλήνων αρχιτεκτόνων κρατάει άσβεστη στη μνήμη της τη χαρισματική προσωπικότητα του αρχιτέκτονος και πολεοδόμου Παναγή Ψωμόπουλου, που μας άφησε στις 14 Αυγούστου 2017, ολοκληρώνοντας μια δημιουργική πορεία 92 ετών, αφοσιωμένη στην υπηρεσία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Μαθητής του Παναγή Μιχελή και του Δημήτρη Πικιώνη, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και συνοργανωτής των θρυλικών συμποσίων της Δήλου, διέπρεψε ως γενικός γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας Οικιστικής και ως ακούραστος εκδότης επί μία πεντηκονταετία του έγκυρου διεθνούς περιοδικού Journal of Ekistics.

Ερευνητικός, πολυΐστωρ, πολυτάλαντος, υπήρξε στον διεθνή επιστημονικό στίβο οξύς διανοητής, υπηρέτης της ανθρώπινης συνεργασίας και καταλύτης στην ωρίμανση της πολεοδομικής σκέψης.

Τίμησε με τη συμβολή του την παγκόσμια κοινότητα των ανθρωπιστικών επιστημών. Φίλος πιστός, σύμβουλος θυμόσοφος, ρήτωρ δεινός, πίστεψε στη ζωή, σε ένα αέναο γίγνεσθαι. «Μη λέγε θνάσκειν τους αγαθούς».

​​Η κηδεία του αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Παναγή Ψωμόπουλου θα γίνει στον ναό του Αγίου Γεωργίου της Ριζαρείου επί της Βασιλίσσης Σοφίας (όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία) αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι. Η ταφή θα γίνει στο Γ΄ Νεκροταφείο στη Νίκαια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή