Βιβλίο για τη Μαρία Κάλλας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και απομνημονεύματα» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Ανδρέα Παππά. Οι επιστολές και τα κείμενα της θρυλικής σοπράνο είναι το υλικό πάνω στο οποίο βασίζεται η παράσταση του Τομ Βολφ (ο οποίος επιμελείται και την έκδοση) «Γράμματα και αναμνήσεις», την οποία θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο, με τη διάσημη Ιταλίδα ηθοποίο Μόνικα Μπελούτσι να υποδύεται τη μεγάλη Ελληνίδα ντίβα επί σκηνής, σε έναν θεατρικό μονόλογο. To βιβλίο είναι ένα ταξίδι από τα δύσκολα παιδικά χρόνια της Κάλλας στη Νέα Υόρκη έως τα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής στην Αθήνα, από τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της όπερας έως την παγκόσμια αναγνώριση, τα «σκάνδαλα» και τις προσωπικές της δοκιμασίες μέχρι και τον πρόωρο θάνατό της, σε ηλικία 53 ετών.

«Ξεκλειδώνοντας» τον Κιούμπρικ

Μια ενδιαφέρουσα βιογραφία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του Yale University Press, το «Stanley Kubrick: American Filmmaker», του καθηγητή Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Χιούστον, David Mikics. Ο συγγραφέας δεν δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα στη ζωή του διάσημου κινηματογραφιστή –άλλωστε αυτή έχει υπάρξει αντικείμενο αρκετών άλλων πονημάτων– αλλά στην εργογραφία του, η οποία εμπλουτίζεται με στοιχεία της ζωής του. Το βιβλίο εστιάζει επίσης στη συγκεντρωτική πλευρά του σκηνοθέτη αλλά και στους λόγους που έκαναν τους ηθοποιούς να θέλουν να δουλέψουν μαζί του.

Συνεχίζεται το «Λυκόφως»

Δύο ακόμη βιβλία της ευπώλητης νεανικής σειράς «Twilight» (στα ελληνικά «Λυκόφως», από τον Ψυχογιό) σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η συγγραφέας Στέφενι Μέιερ. Η απόφασή της έρχεται λίγο μετά την έκδοση του «Midnight sun», του πέμπτου μυθιστορήματός της, με θέμα τον έρωτα της νεαρής Μπέλα και του βρικόλακα Εντουαρντ, τους οποίους ενσάρκωσαν στον κινηματογράφο οι Κρίστεν Στιούαρτ και Ρόμπερτ Πάτινσον. Το μυθιστόρημα βρισκόταν στο συρτάρι της Αμερικανίδας επί 12 χρόνια, όμως από τις 4 Αυγούστου, που τελικά κυκλοφόρησε, έχει πουλήσει, σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Nielsen, περισσότερα από 1 εκατ. αντίτυπα στις ΗΠΑ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή