500 Λέξεις με τον Κωνσταντίνο Φασουλόπουλο

500 Λέξεις με τον Κωνσταντίνο Φασουλόπουλο

Ο Κωνσταντίνος Φασουλόπουλος είναι 38 ετών και εργάζεται ως μηχανολόγος μηχανικός στον χώρο της εμπορικής ναυτιλίας. Αρθρογραφεί από το 2002 σε περιοδικά και websites, ενώ το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Εξευγενισμός» κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις Εύμαρος

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κωνσταντίνος Φασουλόπουλος είναι 38 ετών και εργάζεται ως μηχανολόγος μηχανικός στον χώρο της εμπορικής ναυτιλίας. Αρθρογραφεί από το 2002 σε περιοδικά και websites, ενώ το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Εξευγενισμός» κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις Εύμαρος. Φέτος κυκλοφόρησε το βιβλίο «Τρεις μύγες σε κόκκινο βελούδο», από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Ποια βιβλία έχετε αυτόν τον καιρό πλάι στο κρεβάτι σας;

Το «Βάσει σχεδίου», του Νεοκλή Γαλανόπουλου, την Αυτοβιογραφία του Μίλο Μανάρα και το κόμικς «The Good Asian».

Ποιος ήρωας/ηρωίδα λογοτεχνίας θα θέλατε να είστε και γιατί;

Ο Πάρκερ του Ντόναλντ Ουέστλεϊκ και ο Ιαν Στρούαν Ντάνρος του Τζέιμς Κλάβελ. Δύο ήρωες μακριά από την καθημερινότητά μου, αλλά ρεαλιστικοί και πιστευτοί, που μπλέκουν σε εξωφρενικές καταστάσεις και επιβιώνουν χάρις στο μυαλό και στην αποφασιστικότητά τους. Είναι doers, είναι άνθρωποι της δράσης.

Διοργανώνετε ένα δείπνο. Ποιους ποιητές ή συγγραφείς καλείτε, ζώντες και τεθνεώτες;

Εντγκαρ Αλαν Πόε, Ντόναλντ Ουέστλεϊκ, Γκαρθ Ενις. Θα προτιμούσα όμως ένα δείπνο με τους Τζον Κάρπεντερ και Ντάριο Αρτζέντο.

Ποιο ήταν το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που μάθατε πρόσφατα χάρη στην ανάγνωση ενός βιβλίου;

Το «The Noble House» του Τζ. Κλάβελ είναι πραγματικός θησαυρός πληροφοριών για τη δράση των βρετανικών Trading Houses στην Απω Ανατολή τη δεκαετία του 1960. To βιβλίο μπλέκει εξαιρετικά φαντασία και πραγματικότητα, σύγκρουση πολιτισμών, μυστικών υπηρεσιών, κομμουνιστών και αδίστακτων καπιταλιστών σε ένα δαιδαλώδες και συναρπαστικό παιχνίδι εξουσίας και επιβίωσης.

Ποιο κλασικό βιβλίο διαβάσατε πρόσφατα για πρώτη φορά;

«Νησιά της Καραϊβικής» του Ερνεστ Χέμινγουεϊ. Αυτό είναι το πιο «κλασικό» βιβλίο που διάβασα πρόσφατα.

Και ποιο είναι το βιβλίο που έχετε διαβάσει τις περισσότερες φορές;

«Stealing Speed» του Ματ Οξλεϊ και το κόμικς «100 Bullets» του Μπράιαν Αζαρέλο.

Τι συμβολίζουν οι τρεις μύγες και τι το κόκκινο βελούδο;

Οι τρεις μύγες αντιστοιχούν στους τρεις πρωταγωνιστές των ιστοριών του βιβλίου, που με τη συμπεριφορά τους ενοχλούν και καταλήγουν σε μπλεξίματα με ισχυρούς αντιπάλους. Το κόκκινο βελούδο είναι το φόντο του εγκλήματος και του αίματος. Πρόκειται για μια αναφορά στην ταινία «Four Flies on Grey Velvet» του Ντάριο Αρτζέντο.

Ξεφεύγει κανείς από το σκοτεινό παρελθόν του;

Δύσκολα ξεφεύγει κάποιος από το σκοτεινό παρελθόν του. Το σκοτεινό παρελθόν έχει δημιουργήσει τεράστια παράδοση στην crime μυθοπλασία και στο film noir και το χρησιμοποιώ σε κάποιες από τις ιστορίες μου.

Μπορεί η απώλεια ακόμη και ενός αντικειμένου να οδηγήσει στην παράνοια;

Διαβάστε την πρώτη ιστορία με τίτλο «Για την τιμή του Διαβόλου» και θα έχετε την απάντηση.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Σκαράκη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή