Πέθανε η συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ σε ηλικία 70 ετών

Πέθανε η συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ σε ηλικία 70 ετών

Η συγγραφέας ήταν ευρέως γνωστή για τη βραβευμένη επική τριλογία «Wolf Hall»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοφιλής συγγραφέας ιρλανδικής καταγωγής Χίλαρι Μαντέλ πέθανε «ξαφινιά αλλά ήρεμα» σε ηλικία 70 ετών. 

Την είδηση έκανε γνωστή ο εκδοτικός οίκος HarperCollins μέσα από ανακοίνωσή του. «Με μεγάλη θλίψη οι AM Heath και HarperCollins ανακοινώνουν ότι η συγγραφέας μπεστ σέλερ βιβλίων Ντάμα Χίλαρι Μαντέλ DBE πέθανε την Πέμπτη ξαφνικά αλλά ήρεμα σε ηλικία 70 ετών, ενώ βρισκόταν με την οικογένεια και τους φίλους της. Η Χίλαρι Μαντέλ ήταν μια από τις πιο σπουδαίες Βρετανίδες μυθιστοριογράφους αυτού του αιώνα και το αγαπημένο της έργο θεωρείται κλασικό. Θα μας λείψει πολύ». 

Η συγγραφέας ήταν γνωστή για την επική τριλογία «Γουλφ Χολ» («Wolf Hall») για την οποία ο καθηγητής θεολογίας στην Οξφόρδη και βιογράφος του Τόμας Κρόμγουελ, Νταϊαρμέιντ Μακάλοχ είπε: «Η Χίλαρι έχει επαναφέρει τα ιστορικά πρότυπα μέσα από τον τρόπο που φαντάστηκε τον άνθρωπο». 

Έχει κερδίσει το βραβείο Man Booker δύο φορές, για το «Wolf Hall» και το σίκουελ, «Γεράκια» («Bring Up the Bodies») το οποίο διακρίθηκε το 2012 και με το Costa Book της χρονιάς. 

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας με τίτλο «The Mirror & the Light» κυκλοφόρησε το 2020 και γνώρισε αμέσως επιτυχία. Ήταν από την πρώτη στιγμή μπεστ σέλερ στην κατηγορία μυθιστορήματος και κέρδισε το βραβείο Walter Scott για ιστορικά μυθιστορήματα. 

Μέχρι σήμερα, η τριλογία Wolf Hall έχει μεταφραστεί σε 41 γλώσσες με πάνω από 5 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. 

Προσωπική ζωή

Η Χίλαρι Μαντέλ γεννήθηκε στο Γκλόσοπ του Ντέρμπισαϊρ της Αγγλίας στις 6 Ιουλίου του 1952. Σπούδασε Νομικά στο London School of Economics και το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Εργάστηκε ως κοινωνική λειτουργός και έζησε στην Μποτσουάνα για πέντε χρόνια, ενώ νωρίτερα είχε ζήσει στη Σαουδική Αραβία. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 επέστρεψε στη Βρετανία. Από το 1987 έως το 1991 εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου.

Η Μαντέλ παντρεύτηκε τον γεωλόγο Τζέραλντ Μακγιούεν τον Σεπτέμβριο του 1972. 

Με πληροφορίες από την Telegraph, το Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή