Ο Σαλμάν Ρουσντί γράφει βιβλίο για την επίθεση σε βάρος του – «Πρέπει να το ξεπεράσω για να προχωρήσω»

Ο Σαλμάν Ρουσντί γράφει βιβλίο για την επίθεση σε βάρος του – «Πρέπει να το ξεπεράσω για να προχωρήσω»

«Θα είναι ένα σχετικά μικρό βιβλίο, των περίπου 200 σελίδων. Δεν είναι το ευκολότερο βιβλίο στον κόσμο που θα μπορούσα να γράψω, όμως είναι κάτι που πρέπει να ξεπεράσω για να προχωρήσω σε οτιδήποτε άλλο»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σαλμάν Ρουσντί γνωστοποίησε πως γράφει ένα βιβλίο για την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη πέρυσι, επίθεση που προκάλεσε την απώλεια του ενός ματιού του

«Προσπαθώ να γράψω ένα βιβλίο για την επίθεση σε βάρος μου – τι συνέβη και τι σημαίνει, όχι μόνο την επίθεση, αλλά κι ό,τι την περιβάλλει» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μία προμαγνητοσκοπημένη εμφάνισή του στο Zoom. 

«Θα είναι ένα σχετικά μικρό βιβλίο, των περίπου 200 σελίδων. Δεν είναι το ευκολότερο βιβλίο στον κόσμο που θα μπορούσα να γράψω, όμως είναι κάτι που πρέπει να ξεπεράσω για να προχωρήσω σε οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορώ να ξεκινήσω ένα μυθιστόρημα που δεν θα έχειν να κάνει με αυτό… Οπότε, απλώς πρέπει να το αντιμετωπίσω. 

Ο Ρουσντί πέρασε έξι εβδομάδες νοσηλευόμενος μετά την επίθεση. Εκτός από τη μερική απώλεια της όρασής του, έχασε και την αίσθηση αφής σε μερικά δάχτυλα που καθιστά τη δαχτυλογράφηση δύσκολη. 

Ο Χάντι Ματάρ, ο κατηγορούμενος ως δράστης της επίθεσης, βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας. 

Βρετανός, ινδικής καταγωγής, πολυβραβευμένος και πολυγραφότατος, ο Ρουσντί δεν ήταν ξένος στις απειλές κατά της ζωής του.

Η κυκλοφορία του βιβλίου «Σατανικοί Στίχοι», πριν από 3,5 δεκαετίες, τον είχε βάλει στο στόχαστρο των φανατικών ισλαμιστών. Ο ίδιος, ωστόσο, κυκλοφορούσε χωρίς προστασία τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη, παρά τις απειλές που είχε δεχθεί στο παρελθόν για τη ζωή του, θεωρώντας ενδεχομένως πως εκείνες οι απειλές είχαν πια… ξεχαστεί.

Πηγή: Guardian 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή