Αγωνία και… εξάρτηση μέχρι το τέλος

Αγωνία και… εξάρτηση μέχρι το τέλος

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι παρακολούθησαν με προσήλωση τις παράλληλες πορείες πέντε οικογενειών στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα αποκλείεται να απογοητευτούν από το τρίτο μέρος της φιλόδοξης τριλογίας «Αιώνας». Για τους υπόλοιπους, η πρόσφατη κυκλοφορία της δίτομης «Πύλης της αιωνιότητας» συνιστά μια ιδανική αφορμή για να προμηθευτούν όλα τα βιβλία της σειράς, αποφεύγοντας έτσι τις πιθανές «παρενέργειες» της αποσπασματικής ανάγνωσης: όπως τα περισσότερα μυθιστορήματα του Κεν Φόλετ, η τριλογία «Αιώνας» προκαλεί εξάρτηση και ο αναγνώστης είναι καταδικασμένος να αγωνιά για τη συνέχεια μέχρι να πάρει στα χέρια του την επόμενη «δόση». Δεν είναι τυχαίο ότι η «Πύλη» βρέθηκε στην πρώτη θέση των ευπώλητων στις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γερμανία κ.α.

Με αφετηρία το 1961, το βιβλίο καλύπτει όλα τα μεγάλα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας, όπως ο Ψυχρός Πόλεμος, η κρίση των πυραύλων της Κούβας και η πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Παράλληλα, αναδεικνύει τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα κάθε δεκαετίας, από τον αγώνα για τη φυλετική ισότητα έως το κίνημα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, χωρίς να παραβλέπει λιγότερο «βαριά» θέματα, όπως η γέννηση του ροκ εντ ρολ, η σεξουαλική επανάσταση ή οι… εξωσυζυγικές περιπέτειες του προέδρου Κένεντι. Αδιάφορος για στυλιστικά τεχνάσματα και μεταφυσικές έννοιες, ο επιτυχημένος Ουαλλός συγγραφέας έχει κύριο στόχο του την ποιοτική ψυχαγωγία του κοινού. Ετσι, τα ιστορικά μυθιστορήματά του συνδυάζουν τη σφιχτή πλοκή με την κατά το δυνατόν πιστή αναπαράσταση της πραγματικότητας, ενώ για να εξασφαλίσει μια πιο αντικειμενική οπτική τοποθετεί τους ήρωές του σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη ή και σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Τα βιβλία της τριλογίας «Αιώνας» κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Bell.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή