«Το αστερόπαιδο» και άλλες ιστορίες στην Εθνική Βιβλιοθήκη

«Το αστερόπαιδο» και άλλες ιστορίες στην Εθνική Βιβλιοθήκη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μια φορά και έναν καιρό δυο φτωχοί ξυλοκόποι επέστρεφαν σπίτι από το δάσος και η νύχτα ήταν παγωμένη. Το χιόνι ήταν απλωνόταν παχύ πάνω στο έδαφος και στα κλαδιά των δέντρων, και όταν έφτασαν στον καταρράκτη τον βρήκαν να κρέμεται ακίνητος στον αέρα αφού τον είχε φιλήσει ο βασιλιάς πάγος».

Έτσι ξεκινάει το συγκινητικό παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ «Το αστερόπαιδο» και την ιστορία για το λαμπερό αστέρι που πέφτει από τον ουρανό, τον χρυσαφένιο μανδύα και το παιδί που κρύβεται από κάτω θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μικροί και μεγάλοι από τη φωνή του Κωνσταντίνου Τζούμα στις εορταστικές αναγνώσεις που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη νέα της στέγη, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η ΕΒΕ κάνει ποδαρικό στο νέο της σπίτι και προσκάλεσε πάνω από 70 ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για να ανοίξουν τις σελίδες αγαπημένων βιβλίων και να ζωντανέψουν εκείνοι με τη φωνή τους και τα παιδιά με τη φαντασία τους ορισμένα από τα δημοφιλέστερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Η «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ευγένιου Τριβιζά, το «Φρέσκο Χιόνι» του Τομπάιας Γουλφ, η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, τα «Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο «Καρυοθραύστης» του Χοφμαν, παραμύθια των αδελφών Γκριμ, κ.ά. θα διαβαστούν μεταξύ άλλων από τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Κική Δημουλά, τον Χρήστο Χωμενίδη, τη Μαρίζα Κωχ, τον Γιάννη Παλαβό, την Κατερίνα Σχινά, τον Πέτρο Τατσόπουλο, τη Χίλντα Παπαδημητρίου κ.ά. 

Όλο το πρόγραμμα των αναγνώσεων εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή