Newsletter

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την Ελλάδα και τον κόσμο

To βιβλίο του Νίκου Λιναρδάτου «Ευτάκτως ερριμμένα» παρουσιάζουν οι Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις και ο Ιανός της Σταδίου το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. Πρόκειται για μια σειρά κειμένων στα οποία σχολιάζονται τα συμβαίνοντα στη χώρα μας και στον υπόλοιπο κόσμο. Για την έκδοση θα μιλήσουν οι Ντόρα Μπακογιάννη και Πάσχος Μανδραβέλης. Θα συντονίσει ο Α. Δ. Παπαγιαννίδης.

Η Μαλάλα επιστρέφει

Το δεύτερο βιβλίο της ετοιμάζει η Μαλάλα Γιουσαφζάι με τίτλο «We are displaced» και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2018 από τον οίκο Weidenfeld & Nicolson. Στο νέο της βιβλίο, η Πακιστανή νομπελίστα και ακτιβίστρια θίγει το επίκαιρο θέμα «τι σημαίνει να χάνεις το σπίτι σου, την κοινότητά σου και τον κόσμο που γνωρίζεις» με αφορμή τις προσωπικές εμπειρίες της και τις ιστορίες κοριτσιών που γνώρισε κατά τις επισκέψεις της σε προσφυγικά καμπ. Η 20χρονη Μαλάλα έγινε η νεότερη κάτοχος βραβείου Νομπέλ στα 17 της έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον της από τους Ταλιμπάν για την ακτιβιστική της δράση. Το αυτοβιογραφικό βιβλίο της «Με λένε Μαλάλα» (εκδ. Πατάκη) έγινε διεθνές μπεστ σέλερ.

60 χρόνια Πάντινγκτον

O αξιαγάπητος αρκούδος Πάντινγκτον, αν και γίνεται 60 ετών, νιώθει σαν παιδί και θα πάρει τη βαλίτσα του για νέες περιπέτειες. Ο κλασικός ήρωας του Χάρπερ Κόλινς θα επανακυκλοφορήσει σε επετειακές εκδόσεις από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο, αλλά θα είναι και ανανεωμένος με νέες ιστορίες. Το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει νέα έκδοση από το πρώτο βιβλίο του Πάντινγκτον, καθώς και η τελευταία ιστορία που έγραψε ο Μάικλ Μποντ πριν φύγει από τη ζωή. Το φθινόπωρο θα βγει ξανά ο τίτλος «Ενα αρκουδάκι που το λένε Πάντινγκτον», που έκανε πρώτη έκδοση το 1958 και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Σύμφωνα με τον οίκο Χάρπερ Κόλινς, οι ιστορίες του μικρού αρκούδου έχουν πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή