Τραβόλτα και μπέργκερ στον Λόφο

Τραβόλτα και μπέργκερ στον Λόφο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς περνάω την είσοδο και φτάνω στο πάρκινγκ του θεάτρου του Λυκαβηττού, το σκηνικό μπροστά μου θυμίζει αμερικανική νεανική ταινία της δεκαετίας του 1980: σειρές παραταγμένων αυτοκινήτων μπροστά από μια μεγάλη οθόνη με πελώρια ηχεία εκατέρωθεν· καντίνες από όπου φτάνουν μυρωδιές από μπέργκερ, πίτσα και άλλα… καλούδια· κορίτσια και αγόρια πάνω σε ρόλερ γλιστρούν με ταχύτητα στον ενδιάμεσο χώρο, μεταφέροντας τις παραγγελίες του κοινού. Στο βάθος ο ήλιος δύει μεγαλοπρεπώς πάνω από την πόλη, η θέα της οποίας συναγωνίζεται με την οθόνη για την προσοχή σου.

Τραβόλτα και μπέργκερ στον Λόφο-1

Το City Drive-In, το πιο οργανωμένο και πλήρες από τα σινεμά του είδους που ξεφυτρώνουν φέτος το καλοκαίρι –λόγω συνθηκών ή ίσως και… όχι– στην Αθήνα ξεκίνησε τη λειτουργία του από την περασμένη Παρασκευή και υπόσχεται ένα μήνα γεμάτο ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές. «Ηδη μέσα σε πέντε ημέρες, αυτό που έχει γίνει ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Το γεγονός πως απόψε (σ.σ. χθες), Τρίτη είμαστε γεμάτοι τα λέει όλα. Ο κόσμος που έρχεται στην πλειονότητά του φεύγει ενθουσιασμένος και αυτό είναι το πιο σημαντικό», μας λέει ο νεαρός καλλιτεχνικός διευθυντής Αργύρης Δαλαβάγκας. Ο ίδιος, μαζί με μια κατά βάση επίσης νεανική ομάδα, «τρέχει» εδώ και δύο χρόνια το Cinema Alive, μια σειρά από αναπαραστάσεις εμβληματικών κινηματογραφικών έργων. «Με το drive in θέλαμε να κάνουμε κάτι εξίσου πρωτότυπο για την Ελλάδα. Βοηθάει φυσικά και η μαγική τοποθεσία του Λυκαβηττού και ευχαριστούμε τον Δήμο Αθηναίων που μας έδωσε την άδεια ώστε να στήσουμε εκεί το σινεμά».

Για να ενισχυθεί η ατμόσφαιρα αμερικανικών ’80s, η πρώτη προβολή της Κυριακής όπου βρεθήκαμε, ήταν το καλτ μιούζικαλ «Grease» με τον Τζον Τραβόλτα, πριν το πράγμα σοβαρέψει κάπως με τα οσκαρικά «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο. Τα sold-out, που όπως μάθαμε ήταν σχεδόν καθημερινά το πρώτο πενθήμερο, έφεραν περίπου 2,5 χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών στον λόφο, διψασμένους αλλά και περίεργους για μια διαφορετική εμπειρία. Τα ζευγάρια είχαν φυσικά την τιμητική τους, όμως είδαμε και πολλές παρέες, ακόμη και μαμάδες με μωρά στην αγκαλιά, αφού η άνεση του αυτοκινήτου επιτρέπει περισσότερη ευελιξία από ένα απλό θερινό.

Τραβόλτα και μπέργκερ στον Λόφο-2

Aγκαλιά, και στην οθόνη το «Grease».

Οσο για τις επόμενες ημέρες, οι φαν του τρόμου και των ζόμπι δεν πρέπει να χάσουν το καθηλωτικό «Train to Busan» (11/6), με την προβολή να περιλαμβάνει και ένα event-έκπληξη, ενώ ο ρομαντισμός επανέρχεται δριμύτερος με «Sex and the City»/«Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (12/6) και «La La Land»/«Μαγεία στο σεληνόφως» (13/6).

Επιπλέον, μέσα στον μήνα θα ακολουθήσουν και μη κινηματογραφικές εκδηλώσεις, όπως η βραδιά σταντ απ κόμεντι (17/6) με διακεκριμένους Ελληνες κωμικούς. Αναλυτικές πληροφορίες και κρατήσεις στο citydrivein.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή