Oscars 2022: Η Ακαδημία ζήτησε από τον Γουίλ Σμιθ να αποχωρήσει από την τελετή κι εκείνος αρνήθηκε

Oscars 2022: Η Ακαδημία ζήτησε από τον Γουίλ Σμιθ να αποχωρήσει από την τελετή κι εκείνος αρνήθηκε

Η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών είπε ότι ζήτησε από τον Γουίλ Σμιθ να αποχωρήσει από την 94η τελετή απονομής των Όσκαρ μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ, αλλά εκείνος αρνήθηκε

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών είπε ότι ζήτησε από τον Γουίλ Σμιθ να αποχωρήσει από την 94η τελετή απονομής των Όσκαρ μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ, αλλά εκείνος αρνήθηκε.  

Ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Σμιθ απολογήθηκε στον Ροκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας «είμαι ένα έργο σε εξέλιξη». Η Εϊμι Σούμερ, κωμικός και μια από τις τρεις οικοδέσποινες της βραδιάς  είπε ότι το περιστατικό της άφησε «τραύμα». 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη, δήλωσε ότι είχε επίσης κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του Σμιθ για παραβιάσεις των προτύπων συμπεριφοράς των μελών.

Ο Σμιθ χαστούκισε τον Ροκ μετά το «αστείο» που είπε ο κωμικός για τη σύζυγό του Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, σχολιάζοντας το ξυρισμένο κεφάλι της. Η Πίνκετ Σμιθ έχει μιλήσει δημόσια για την αλωπεκία από την οποία πάσχει και προκαλεί τριχόπτωση. 

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο Σμιθ – ο οποίος μια ώρα μετά χειροκροτήθηκε για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου που έλαβε – παρέμεινε στη θέση του και μάλιστα στην πρώτη σειρά, μετά το περιστατικό. Την Τετάρτη, η Ακαδημία είπε ότι προσπάθησε να απομακρύνει τον ηθοποιό από το κοινό. 

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν με τρόπο που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε», είπε η Ακαδημία. «Κι ενώ θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κύριος Σμιθ κλήθηκε να φύγει από την τελετή και αρνήθηκε, αναγνωρίζουμε επίσης ότι θα μπορούσαμε να χειριστούμε την κατάσταση διαφορετικά». 

Η Ακαδημία είπε ότι ο Σμιθ θα είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε γραπτή απάντηση πριν συνεδριάσει ξανά στις 18 Απριλίου. Η Ακαδημία δήλωσε ότι τα πειθαρχικά μέτρα για τον Σμιθ θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αναστολή, αποπομπή ή άλλες κυρώσεις.  

Η Ακαδημία του κινηματογράφου καταδίκασε νωρίτερα την επίθεση του Σμιθ προς τον Ροκ, στη σκηνή. Όμως, την Τετάρτη, χρησιμοποίησε πιο «σκληρή» γλώσσα. 

«Οι πράξεις του κυρίου Σμιθ στην 94η τελετή απονομής των Όσκαρ ήταν ένα σοκαριστικό, τραυματικό γεγονός να παρακολουθείς από κοντά αλλά και στην τηλεόραση. Κύριε Ροκ, ζητούμε συγγνώμη γι’αυτά που βιώσατε στη σκηνή και σας ευχαριστούμε για την αντοχή σας εκείνη τη στιγμή. Επίσης, ζητούμε συγγνώμη στους υποψήφιους, τους καλεσμένους και τους θεατές για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτού που θα μπορούσε να είναι ένα εορταστικό γεγονός». 

Ο Ροκ μίλησε για πρώτη φορά για τη διαμάχη σε σόου στη Βοστώνη, το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με ένα ηχητικό απόσπασμα που ανήρτησε ο ιστότοπος Variety, ο κωμικός είπε ότι «ακόμα προσπαθούσε να επεξεργαστεί αυτό που συνέβη» και κάποια στιγμή θα πει περισσότερα. 

Με πληροφορίες από το The Guardian 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή