Το «Top Gun: Maverick» έχει περισσότερο υλικό από αυτό της τριλογίας του «Lord of the Rings»

Το «Top Gun: Maverick» έχει περισσότερο υλικό από αυτό της τριλογίας του «Lord of the Rings»

Ο σκηνοθέτης της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, Τζόζεφ Κοζίνσκι, ισχυρίζεται πως γυρίστηκαν περίπου 800 ώρες για το sequel του “Top Gun”

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι γνωστή η τελειομανία του Τομ Κρουζ στον τρόπο που δουλεύει τις ταινίες του, καθώς και ότι είναι από τους λίγους χολιγουντανούς ηθοποιούς που κάνει μόνος του ακόμα και τα πιο δύσκολα stunts που απαιτεί ο εκάστοτε ρόλος του (ειδικά αυτά που κάνει στη σειρά ταινιών «Επικίνδυνες Αποστολές» εντυπωσιάζουν και τους πιο δύσπιστους).

Φαίνεται όμως πως και ο σκηνοθέτης της προ των πυλών, πολυαναμενόμενης ταινίας «Top Gun: Maverick», Τζόζεφ Κοζίνσκι, είναι επίσης τελειομανής. Αυτό άλλωστε μπορεί να συμπεράνει κάποιος μέσα από τα λεγόμενα του ίδιου του σκηνοθέτη σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Empire Magazine

Για την επιστροφή λοιπόν του Τομ Κρουζ στον ρόλο του Μάβερικ, 36 χρόνια μετά την πρώτη φορά, όλα δουλεύτηκαν στον πόντο, ώστε να επιτευχθεί το τέλειο ζητούμενο πλάνο κάθε φορά. Τόσο πολύ που, όπως λέει ο Κοζίνσκι, το συνολικό υλικό των γυρισμάτων φτάνει σε διάρκεια τις 300 ώρες.

Ο σκηνοθέτης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Πήρε πάρα πολύ χρόνο για να τα κάνουμε όλα. Μήνες και μήνες εναέριων σκηνών. Τραβήξαμε τόσο υλικό όσο οι τρεις “Άρχοντες των Δαχτυλιδιών” μαζί. Νομίζω πως ήταν 800 ώρες υλικού». 

Αντίστοιχα, ο Τομ Κρουζ το 2019 είχε πει στο Comic-Con εκείνης της χρονιάς για την ταινία: «Τα πάντα είναι πολύ αληθινά στην οθόνη. Για 34 χρόνια κάνατε υπομονή για μένα και ένιωσα πως ήταν ευθύνη μου να ανταποκριθώ για εσάς». 

Μπορεί το πλήρες πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών να ανακοινώθηκε χθες, όμως ήδη γνωρίζαμε πως μία από τις ταινίες που θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Κυανής Ακτής είναι το «Top Gun: Maverick». Η ταινία, λοιπόν, στην οποία πέρα από τον Τομ Κρουζ θα δούμε και την Τζένιφερ Κόνελι, τον Τζον Χαμ και τον Βαλ Κίλμερ, θα προβληθεί παρουσία του Τομ Κρουζ, για τον οποίο το φεστιβάλ έχει ετοιμάσει και ένα αφιέρωμα για τη συνολική κινηματογραφική προσφορά του. 

Με πληροφορίες από το IndieWire.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή