Ταραντίνο κατά της Marvel: «Οι κινηματογραφιστές ανυπομονούν να εξαφανιστούν οι ταινίες υπερηρώων»

Ταραντίνο κατά της Marvel: «Οι κινηματογραφιστές ανυπομονούν να εξαφανιστούν οι ταινίες υπερηρώων»

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης συνέκρινε την τρέχουσα μόδα των φιλμ που έχουν για πρωταγωνιστές γνωστούς υπερήρωες με την «έκρηξη» των μιούζικαλ τη δεκαετία του 1960

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κουέντιν Ταραντίνο απαξιώνει τις ταινίες με υπερήρωες, επικρίνοντας την «ασφυξία» που έχουν προκαλέσει στον σύγχρονο κινηματογράφο. 

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης συνέκρινε την τρέχουσα μόδα των φιλμ που έχουν για πρωταγωνιστές γνωστούς υπερήρωες – και αποτελούν προϊόντα του στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών της Marvel – με την «έκρηξη» των μιούζικαλ τη δεκαετία του 1960. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Los Angeles Times, ο Ταραντίνο μιλά για το γεγονός ότι οι πρωτοπόροι δημιουργοί του Νέου Χόλιγουντ χάρηκαν όταν το κινηματογραφικό είδος των μιούζικαλ παρήκμασε. Έτσι και σήμερα «οι σύγχρονοι κινηματογραφιστές ανυπομονούν για τη μέρα που θα εξαφανιστούν οι ταινίες υπερηρώων». 

Ωστόσο, όπως αναφέρει, το τέλος αυτού του είδους δεν είναι κοντά. Σε ερώτηση γιατί δεν έχει σκηνοθετήσει κάποια ταινία της Marvel, ο δημιουργός ταινιών όπως οι «Pulp Fiction», «Kill Bill», «Reservoir Dogs», «Once Upon A Time In Hollywood» απάντησε: «Θα πρέπει να είσαι “εποχιακός” για να κάνεις κάτι τέτοιο. Κι εγώ δεν αναζητώ δουλειά». 

Ο Ταραντίνο δεν είναι ο μόνος που κατακρίνει αυτού του είδους τις ταινίες. Ο Μάρτιν Σκορσέζε παρομοίωσε το είδος με τη βόλτα σε θεματικό πάρκο διασκέδασης, δηλώνοντας το 2019 ότι αυτό «δεν είναι σινεμά, είναι  κάτι άλλο». «Δεν πρέπει να μας “πνίγει”. Τα σινεμά χρειάζεται να ανεβάσουν ταχύτητες και να προβάλλουν αφηγηματικές ταινίες». 

Με πληροφορίες από τους Los Angeles Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή