Ο Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τη ζωή του Τζον Γουίλιαμς σε νέο ντοκιμαντέρ

Ο Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τη ζωή του Τζον Γουίλιαμς σε νέο ντοκιμαντέρ

Ο 76χρονος Σπίλμπεργκ ανέθεσε στον Γουίλιαμς να «ντύσει» μουσικά συνολικά 27 από τις ταινίες του, με πιο πρόσφατη την ημιαυτοβιογραφική «The Fabelmans»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την κυκλοφορία και επιτυχία της ταινίας του «The Fabelmans», ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του φίλου και συνεργάτη σε πολλά από τα κινηματογραφικά έργα του, συνθέτη Τζον Γουίλιαμς. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Deadline, η εταιρεία παραγωγής Amblin Television του Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι συμπαραγωγός ταινίας μεγάλου μήκους για τον θρυλικό 91χρονο συνθέτη μαζί με τις Imagine Documentaries και Nedland Media.

Ο 76χρονος Σπίλμπεργκ ανέθεσε στον Γουίλιαμς να «ντύσει» μουσικά συνολικά 27 από τις ταινίες του, με πιο πρόσφατη την ημιαυτοβιογραφική «The Fabelmans», η οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

Στην καριέρα του, ο Τζον Γουίλιαμς έχει προταθεί για 52 βραβεία Όσκαρ και έχει αποσπάσει πέντε για τις ταινίες: «Ο βιολιστής στη Στέγη», «Τα σαγόνια του καρχαρία», «Star Wars», «E.T. ο εξωγήινος» και «Η Λίστα του Σίντλερ». Έχει επίσης κερδίσει 25 Γκράμι, έξι Emmys και αμέτρητα άλλα βραβεία.

Οι Μπράιαν Γκρέιζερ, Ρον Χάουαρντ, Ντάριλ Φρανκ θα είναι μεταξύ των παραγωγών της ταινίας για τον συνθέτη που ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1950 από τηλεοπτικές σειρές.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Deadline 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή