Ρούφους Σιούελ, Τζίλιαν Αντερσον στην ταινία για την περιβόητη συνέντευξη του πρίγκιπα Αντριου στο BBC

Ρούφους Σιούελ, Τζίλιαν Αντερσον στην ταινία για την περιβόητη συνέντευξη του πρίγκιπα Αντριου στο BBC

Ένα δράμα που εστιάζει στο πώς το Newsnight κατάφερε να εξασφαλίσει την συνέντευξη καθώς και τα γυρίσματα αυτής

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ρούφους Σιούελ και Τζίλιαν Αντερσον θα υποδυθούν τον πρίγκιπα Αντριου και τη δημοσιογράφο Εμιλι Μέιτλις αντίστοιχα, σε νέα ταινία με επίκεντρο την περιβόητη συνέντευξη του δεύτερου και αγαπημένου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ στην εκπομπή του BBC, Newsnight. 

Στη συνέντευξη, ο Αντριου μίλησε για τη φιλία του με τον εκλιπόντα δισεκατομμυριούχο χρηματιστή και καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή. Στη συνέχεια, ο δούκας του Γιορκ παραιτήθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του. Τα γυρίσματα της ταινίας του Netflix με τίτλο «Scoop» ξεκινούν μέσα στον Φεβρουάριο στο Λονδίνο σε σκηνοθεσία Φίλιπ Μαρτίν.

«Είμαι ενθουσιασμένος που σκηνοθετώ αυτή την ταινία για το Netflix μαζί με ένα εξαιρετικό καστ. Είναι μια ταινία για την εξουσία, τα προνόμια…και για το πώς -είτε σε λαμπερά παλάτια ή σε τηλεοπτικά στούντιο τελευταίας τεχνολογίας- κρίνουμε τι είναι αλήθεια», δήλωσε.

Νωρίτερα, ο σεναριογράφος Πίτερ Μόφατ («Silk», «Criminal Justice», «Your Honor») είχε δηλώσει στον ιστότοπο Deadline ότι οι διαπραγματεύσεις στα παρασκήνια της συνέντευξης οδηγούν σε ένα «συναρπαστικό δράμα». Ένα δράμα που εστιάζει στο πώς το Newsnight κατάφερε να εξασφαλίσει την συνέντευξη καθώς και τα γυρίσματα αυτής. 

Στο καστ προστέθηκαν και η Μπίλι Πάιπερ στον ρόλο της παραγωγού Σαμ Μακάλιστερ, ενώ η Κίλεϊ Χόους θα ενσαρκώσει την πρώην γραμματέα του δούκα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian. 

 

Με πληροφορίες από το The Guardian, το Deadline, το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή