Κρίστοφερ Νόλαν: Το «Oppenheimer» με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι, διαρκεί τρεις ώρες

Κρίστοφερ Νόλαν: Το «Oppenheimer» με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι, διαρκεί τρεις ώρες

Μέχρι στιγμής, πρόκειται για τη μεγαλύτερη - σε διάρκεια - ταινία του σκηνοθέτη που ξεχώρισε για τα «Tenet», «The Dark Knight», «Inception»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καταξιωμένος κινηματογραφιστής Κρίστοφερ Νόλαν, επιστρέφει στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με το «Oppenheimer», την επερχόμενη βιογραφική ταινία για τον φυσικό Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ. 

Ο Οπενχάιμερ ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα του Σχεδίου Μανχάταν, της προσπάθειας κατασκευής του πρώτου πυρηνικού όπλου στο εργαστήριο Λος Αλαμος στο Νέο Μεξικό. Τον ρόλο ερμηνεύει ο δημοφιλής Ιρλανδός ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι («Peaky Blinders»). 

Σύμφωνα με τον Ματ Ντέιμον, ο οποίος συμμετέχει στο κινηματογραφικό πρότζεκτ, το «Oppenheimer» θα ξεπεράσει τις δυόμιση ώρες σε διάρκεια. Συγκεκριμένα, θα διαρκήσει συνολικά τρεις ώρες και αυτό είναι το μεγαλύτερο φιλμ που έχει γυρίσει ποτέ ο Νόλαν. Μέχρι στιγμής, η πιο μεγάλη – σε διάρκεια – ταινία του σκηνοθέτη που ξεχώρισε για τα «Tenet», «The Dark Knight», «Inception», είναι το «Interstellar».

Εκτός από τον Μέρφι και τον Ντέιμον, στο φιλόδοξο πρότζεκτ συμμετέχουν και οι Εμιλι Μπλαντ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ράμι Μάλεκ, Τζος Χάρτνετ, Φλόρενς Πιού, Κένεθ Μπράνα, Κέισι Αφλεκ, Γκάρι Ολντμαν κ.α. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το «Memento» του 2000 που ο Νόλαν κυκλοφορεί μια από τις ταινίες του χωρίς τη βοήθεια του στούντιο της Warner Bros. μετά από μια διαμάχη μεταξύ του σκηνοθέτη και της καταστροφικής προσπάθειας της Warner Media να ενισχύσει την πλατφόρμα streaming HBO Max με ένα μοντέλο που θα λειτουργούσε αλλά τελικά απέτυχε και συνέβαλε στην εξαγορά/συγχώνευση με το κανάλι Discovery.  

Με πληροφορίες από το The Playlist, το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή