Ο Κρίστοφερ Νόλαν αναδημιούργησε μια πυρηνική έκρηξη χωρίς CGI για την ταινία «Oppenheimer»

Ο Κρίστοφερ Νόλαν αναδημιούργησε μια πυρηνική έκρηξη χωρίς CGI για την ταινία «Oppenheimer»

«Ήταν μια τεράστια πρόκληση», δήλωσε ο δημοφιλής σκηνοθέτης σε πρόσφατη συνέντευξη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κρίστοφερ Νόλαν μίλησε για τις προκλήσεις που είχε παρουσιάζοντας στη μεγάλη οθόνη μια έκρηξη ατομικής βόμβας, χωρίς να προσφεύγει σε εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή (CGI) στη διάρκεια δημιουργίας του νέου του φιλμ «Oppenheimer». 

Η επερχόμενη βιογραφική ταινία για τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, έναν από τους πρωτοπόρους των πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, περιλαμβάνει μια σκηνή στην οποία αναδημιουργείται η πρώτη έκρηξη ατομικής βόμβας στο Νέο Μεξικό, τον Ιούλιο του 1945. Αυτό ιστορικά συνέβη έναν μήνα πριν οι ΗΠΑ ρίξουν παρόμοιες βόμβες στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα, επισπεύδοντας το τέλος της σύγκρουσης. 

«Ήταν μια τεράστια πρόκληση», δήλωσε ο Νόλαν στο περιοδικό Total Film. Και συμπλήρωσε: «Ο Άντριου Τζάκσον – ο επιβλέπων των ειδικών εφέ – έψαχνε τρόπους για το πώς θα κάναμε πολλά οπτικά στοιχεία της ταινίας με πρακτικές μεθόδους». 

Ο Νόλαν είναι πρωτοπόρος στο τεχνικό κομμάτι μιας κινηματογράφησης ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει απίστευτα ακροβατικά σε ταινίες του. Για παράδειγμα, ανατίναξε ένα αληθινό αεροσκάφος Boeing 747 για σκηνή στο «Tenet», αναποδογύρισε ένα φορτηγό για το «The Dark Knight» και έκανε γύρισμα πάνω σε λιωμένο παγετώνα στο «Interstellar». 

Πρωταγωνιστές στο «Oppenheimer» είναι οι Κίλιαν Μέρφι, Έμιλι Μπλαντ, Ματ Ντέιμον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Φλόρενς Πιου, Ράμι Μάλεκ και Τζος Χάρτνετ. Το φιλμ θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. 

Με πληροφορίες από το The Guardian. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT