Η καριέρα και η μάχη του Μάικλ Τζ. Φοξ με το Πάρκινσον, σε πρώτο πλάνο νέου ντοκιμαντέρ

Η καριέρα και η μάχη του Μάικλ Τζ. Φοξ με το Πάρκινσον, σε πρώτο πλάνο νέου ντοκιμαντέρ

Το τρέιλερ του πρότζεκτ της Apple TV+ «Still: A Michael J. Fox» μόλις κυκλοφόρησε και είναι πολύ συγκινητικό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθημερινότητα με τη νόσο του Πάρκινσον και η μάχη για την αντιμετώπισή της. Αυτό είναι το κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ «Still: A Michael J. Fox» που θα κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα στην υπηρεσία της Apple TV+.

Η ιστορία εστιάζει στη ζωή και καριέρα του ηθοποιού Μάικλ Τζ. Φοξ, από τα πρώτα του βήματα στη βιομηχανία ψυχαγωγίας μέχρι τη διάγνωση με Πάρκινσον σε ηλικία 29 ετών. Το φιλμ σε σκηνοθεσία Ντέιβις Γκουγκενχάιμ, έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου Σάντανς. Το τρέιλερ, με αποσπάσματα από τα γυρίσματα ταινιών, τις συνεντεύξεις που έχει δώσει και τις δημόσιες εμφανίσεις, μόλις κυκλοφόρησε. 

Για να παρουσιάσει την ιδιαίτερη ζωή του δημοφιλούς Αμερικανο-Καναδού ηθοποιού, παραγωγού και σκηνοθέτη, η παραγωγή της Apple Original Films περιλαμβάνει στοιχεία ντοκιμαντέρ αλλά και από το αρχείο του Φοξ.  

Η ταινία καταγράφει την παιδική ηλικία του Φοξ, από τη ζωή σε μια καναδική στρατιωτική βάση μέχρι την άνοδό του ως ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ στη δεκαετία του 1980 και τη μάχη ενάντια σε μια εξουθενωτική ασθένεια.   

Οπως δηλώνει ο ίδιος ο ηθοποιός, το πρότζεκτ περιγράφει κατά βάση την καθημερινότητα «ενός αισιόδοξου ανθρώπου που αντιμετωπίζει μια ανίατη ασθένεια», αλλά στο ενδιάμεσο υπάρχουν πολλές νοσταλγικές λεπτομέρειες. 

Πώς λοιπόν συνεχίζει ο Μάικλ Τζ. Φοξ τον αγώνα ενάντια στο Πάρκινσον; Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Είμαι σκληρό καρύδι». 

Το «Still: A Michael J. Fox Story» θα κάνει πρεμιέρα στην Apple TV+ στις 12 Μαΐου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή