Ελάιτζα Γουντ για τις νέες ταινίες LOTR: «Είμαι ενθουσιασμένος, ελπίζω το κίνητρο να είναι το πάθος»

Ελάιτζα Γουντ για τις νέες ταινίες LOTR: «Είμαι ενθουσιασμένος, ελπίζω το κίνητρο να είναι το πάθος»

Ο δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε όσα σκέφτεται για τις νέες ταινίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα του Ελάιτζα Γουντ θα συνδέεται πάντα με τον ρόλο του Φρόντο Μπάγκινς, του χόμπιτ και κουβαλητή του δαχτυλιδιού στην οσκαρική κινηματογραφική τριλογία του Πίτερ Τζάκσον «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» (2001-2003). 

Ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος 22 χρόνια από την κυκλοφορία της «Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού» μιλάει ακόμα με τον ίδιο ενθουσιασμό για τον χαρακτήρα του Φρόντο που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό σε διαφορετικές γενιές, αποκάλυψε όσα σκέφτεται για τις νέες ταινίες του «Αρχοντα» που έρχονται από την εταιρεία παραγωγής Warner Bros. Pictures. 

«Είμαι γοητευμένος και ενθουσιασμένος», δήλωσε ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό GQ. «Ελπίζω να είναι καλό το πρότζεκτ. Είμαι έκπληκτος – ίσως επειδή φυσικά και θα υπήρχαν πιο πολλές ταινίες σε αυτό το σύμπαν. Προφανώς στον πυρήνα των πρότζεκτ βρίσκεται η επιθυμία για περισσότερα χρήματα, πρόκειται για κάτι εμπορικό. Αλλά από το εμπόριο, μπορεί να προκύψει σπουδαία τέχνη. Αρα, αυτά τα δύο δεν αλληλοαποκλείονται», είπε ο ηθοποιός και ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών SpectreVision. 

Ομως, όπως ο Γουντ τόνισε, το “Lord of the Rings” δεν προήλθε από εκεί. Προήλθε από το πάθος γι’αυτά τα βιβλία και την επιθυμία να μεταφερθούν στον κινηματογράφο. «Ελπίζω στον πυρήνα των νέων φιλμ να υπάρχει το ίδιο κίνητρο, ο σεναριογράφος και ο κινηματογραφιστής να σεβαστούν το υλικό του Τόλκιν και να το ερευνήσουν με ενθουσιασμό». 

Σε ξεχωριστή συνέντευξη στο Extra TV πριν από λίγο καιρό ο Γουντ, που αυτό το χρονικό διάστημα παρακολουθούμε στη δεύτερη σεζόν της σειράς «Yellowjackets», δήλωσε ότι θα επέστρεφε στον ρόλο του Μπάγκινς, αν του δινόταν η ευκαιρία. «Σε περίπτωση που γυριστούν περισσότερες ταινίες και περιλαμβάνουν τον Φρόντο, θα το έκανα». 

Ο Τζάκσον και η ομάδα του έχουν ξεκαθαρίσει ότι ενημερώνονται από τις εταιρείες Warner Bros και New Line Cinema σχετικά με τις νέες ταινίες και την πορεία ανάπτυξης. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε είναι ο βαθμός της εμπλοκής τους. 

Οσον αφορά το σενάριο, θα βασίζεται στα βιβλία του Τόλκιν όπως συνέβη στη σειρά της Amazon «The Rings of Power» ή θα είναι πρωτότυπες ιστορίες που διαδραματίζονται στη Μέση Γη; 

Με πληροφορίες από το GQ, το The Guardian 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή