Γουές Αντερσον: «Η υπέροχη ιστορία του Χένρι Σούγκαρ» γίνεται ταινία διάρκειας… 37 λεπτών

Γουές Αντερσον: «Η υπέροχη ιστορία του Χένρι Σούγκαρ» γίνεται ταινία διάρκειας… 37 λεπτών

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης ετοιμάζεται κιόλας για το επόμενο πρότζεκτ του, την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Ρόαλντ Νταλ που θα κυκλοφορήσει στο Netflix

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γουές Αντερσον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την ήδη πολυσυζητημένη ταινία «Asteroid City», η οποία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Ομως ο δημοφιλής σκηνοθέτης ετοιμάζεται κιόλας για το επόμενο πρότζεκτ του, την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Ρόαλντ Νταλ, «Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ», που αποτελείται από μικρές ιστορίες.

Τώρα μαθαίνουμε ότι το φιλμ «The Wonderful Story of Henry Sugar» θα έχει διάρκεια μόλις 37 λεπτά. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ιστότοπο IndieWire, ο Τεξανός σκηνοθέτης μίλησε για τον λόγο που του πήρε τόσο καιρό να μεταφέρει την ιστορία του Νταλ και για τον τρόπο που το φορμάτ της ταινίας είναι ιδανικό για την πλατφόρμα του Netflix, όπου θα κυκλοφορήσει.

Η «Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ» εκδόθηκε το 1977. Ως μεγάλος θαυμαστής του έργου του Νταλ και φίλος με την οικογένεια του συγγραφέα, ο οποίος πέθανε το 1990, ο Αντερσον σχεδίαζε να αναλάβει τη διασκευή της σύντομης ιστορίας εδώ και πολύ καιρό. Η ευκαιρία ήρθε όταν το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα για ολόκληρο τον κατάλογο του Νταλ, μια συμφωνία που ήδη έχει δημιουργήσει τη μεταφορά της ταινίας «Matilda» σε μιούζικαλ.

«Γνώριζα τον Ρόαλντ Νταλ πριν από τα γυρίσματα του φιλμ “Fantastic Mr. Fox”. Συνάντησα τη χήρα του, Λίντσεϊ Νταλ, πριν από 20 χρόνια στα γυρίσματα του “The Royal Tenenbaums”. Για πολύ καιρό ήθελα να ασχοληθώ με τον “Χένρι Σούγκαρ”. Αφησαν αυτή την ιστορία στην άκρη για εμένα, επειδή ήμουν φίλος τους. Με περίμενε. Αλλά δεν μπορούσα να αποφασίσω την προσέγγιση. Αυτό που μου άρεσε στην ιστορία ήταν η γραφή της, τα λόγια του Νταλ. Δεν μπορούσα να βρω την απάντηση, αλλά ξαφνικά τη βρήκα. Δεν είναι μια ταινία μεγάλου μήκους. Εχει διάρκεια γύρω στα 37 λεπτά. Ομως, όταν ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω, τα δικαιώματα δεν ανήκαν πια στην οικογένεια Νταλ. Τα είχαν πουλήσει στο Netflix. Οπότε δεν γινόταν να δημιουργήσω αλλού την ταινία, από τη στιγμή που ήταν κομμάτι της streaming πλατφόρμας».

Ενας από τους πιο εμβληματικούς κινηματογραφιστές στην ιστορία του Χόλιγουντ, ο Αντερσον έχει συνηθίσει οι ταινίες του να προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη. Αυτό όμως δεν θα ισχύσει με την «Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ», που θα κυκλοφορήσει απευθείας στο Netflix.

Οπως σε κάθε του φιλμ, έτσι κι εδώ ο σκηνοθέτης επέλεξε σημαντικά ονόματα του κινηματογράφου. Πρωταγωνιστής θα είναι ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ενώ συμμετέχουν οι Ντεβ Πατέλ («The Green Knight»), Ρέιφ Φάινς («The Grand Budapest Hotel»), Ρούπερτ Φρεντ («The French Dispatch» και Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Με πληροφορίες από το Collider 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT