Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Αλ Πατσίνο και Λουίζα Ρανιέρι στη νέα ταινία του Τζόνι Ντεπ για τον Μοντιλιάνι

Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Αλ Πατσίνο και Λουίζα Ρανιέρι στη νέα ταινία του Τζόνι Ντεπ για τον Μοντιλιάνι

Η επιστροφή του ηθοποιού στην καρέκλα του σκηνοθέτη, 25 χρόνια μετά το φιλμ «The Brave»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα τη Βουδαπέστη άρχισαν τα γυρίσματα της ταινίας «Modì» σε σκηνοθεσία Τζόνι Ντεπ

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety, το κινηματογραφικό πρότζεκτ αφορά στον Ιταλό ζωγράφο και γλύπτη Αμεντέο Μοντιλιάνι ο οποίος εργάστηκε κυρίως στη Γαλλία και έγινε διάσημος για το πρωτοποριακό, μοντέρνο ύφος των πορτρέτων και του γυμνού στους πίνακές του. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Ιταλός ηθοποιός Ρικάρντο Σκαμάρτσιο.

Ο Αλ Πατσίνο υποδύεται τον συλλέκτη έργων τέχνης Μορίς Γκανιά, ενώ ο Γάλλος ηθοποιός Πιερ Νινέ τον Γάλλο ζωγράφο Μορίς Ουτριγιό ο οποίος ήταν στενός φίλος του Μοντιλιάνι.

Στο καστ εντάχθηκε και η Ιταλίδα σταρ Λουίζα Ρανιέρι (η θεία Πατρίτσια στην ταινία του Πάολο Σορεντίνο, «Το Χέρι του Θεού»). Η Ρανιέρι υποδύεται τη Ροζαλί, ιδιοκτήτρια ενός ιταλικού καφέ στο Παρίσι την οποία ο Μοντιλιάνι ζωγράφισε.

Η ταινία «Modì» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους του Ντεπ και σηματοδοτεί την επιστροφή του στην καρέκλα του σκηνοθέτη 25 χρόνια μετά το φιλμ «The Brave», στο οποίο συμπρωταγωνίστησε επίσης δίπλα στον Μάρλον Μπράντο.

Ο Ντεπ συμμετείχε πρόσφατα στην ταινία της Μαϊουγέν λε Μπεσκό «Jeanne Du Barry» ως Λουδοβίκος XV και μάλιστα αυτός ήταν ο πρώτος του ρόλος μετά την πολύκροτη δίκη το 2022 για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της πρώην συζύγου Aμπερ Χερντ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή