Κάιρο: Ακύρωση του 45ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς

Κάιρο: Ακύρωση του 45ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς

Το φεστιβάλ, που είναι το παλαιότερο κινηματογραφικό γεγονός στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή την Τετάρτη μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 45η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Κάιρο ακυρώθηκε λόγω της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

Το φεστιβάλ, που είναι το παλαιότερο κινηματογραφικό γεγονός στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή την Τετάρτη μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram. «Η υπουργός Πολιτισμού, δρ Νέβιν Ελ-Κελάνι, αποφάσισε την αναβολή της 45ης έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Κάιρο, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 24 Νοεμβρίου. Αργότερα, θα υπάρξει νέα ημερομηνία διεξαγωγής». 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cairo International Film Festival (@cairofilms)

Ομως στη συνέχεια, το γραφείο Τύπου του φεστιβάλ διευκρίνισε ότι η αναβολή ισοδυναμεί στην πραγματικότητα με ακύρωση. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται τη στιγμή που μεγάλος αριθμός Παλαιστινίων προσπαθεί να φύγει από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο, εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα. 

Την περασμένη εβδομάδα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ελ Γκούνα στην Αίγυπτο αναβλήθηκε εξαιτίας αυτής της εξελισσόμενης σύγκρουσης. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τελικά πιο αργά, από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου του 2023.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ στο Κάιρο θα ήταν ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ντάνις Τάνοβιτς από τη Βοσνία, του οποίου το φιλμ «No Man’s Land» κέρδισε το 2002 το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας. 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή