«Get a life»: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ απαντά στους επικριτές του «Ναπολέοντα»

«Get a life»: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ απαντά στους επικριτές του «Ναπολέοντα»

Η πολυαναμενόνενη ταινία φαίνεται πως έχει συναντήσει ορισμένες αντιδράσεις αναφορικά με την ακριβή ή όχι καταγραφή των ιστορικών γεγονότων που πραγματεύεται

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του Ναπολέοντα, διά χειρός Ρίντλεϊ Σκοτ, με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ στον ομώνυμο ρόλο, αποτελεί μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2023. 

Ηδη, πάντως, όπως αναφέρεται σε νέα συνέντευξη του Σκοτ στο «New Yorker», η ταινία φαίνεται πως έχει συναντήσει ορισμένες αντιδράσεις αναφορικά με την ακριβή ή όχι καταγραφή των ιστορικών γεγονότων που πραγματεύεται. 

Συγκεκριμένα, ο ιστορικός Νταν Σνόου, δημοφιλής για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, μέσω μιας ανάρτησης στο TikTok που δεν άργησε να γίνει viral, εξέφρασε τις ιστορικές του… ενστάσεις για το φιλμ. Ειδικότερα, στάθηκε στην κινηματογράφηση της περίφημης «Μάχης των Πυραμίδων», αλλά και στην… κώμη της Μαρίας Αντουανέτας. «Είναι γνωστό ότι είχε κοντοκουρεμένα μαλλιά πριν εκτελεστεί, ενώ ο Ναπολέων δεν βρισκόταν καν εκεί», αναφέρει. 

Ο Σκοτ, πάντως, κληθείς να απαντήσει στα παραπάνω αρκέστηκε στη λακωνική και σαρκαστική φράση: «Get a life» (δηλαδή «Ας βρει ζωή»)

Σημειώνεται ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Χοακίν Φίνιξ, σε ανάλογη ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο είναι ακριβής η κινηματογραφική αναπαράσταση των γεγονότων της εποχής, είχε απαντήσει ότι για να κατανοήσει κανείς την προσωπικότητα του Ναπολέοντα θα πρέπει να κάνει τη δική του έρευνα. «Βλέποντας την ταινία, αντιλαμβάνεσαι αυτή την εμπειρία, μέσα από τα μάτια του Ρίντλεϊ», είχε σχολιάσει. 

Είναι γνωστό, πάντως, ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ και οι συνεργάτες του φρόντισαν να μελετήσουν ενδελεχώς πολλές ιστορικές παραμέτρους της εποχής, τις οποίες φρόντισαν να αναπαραστήσουν με ακρίβεια. 

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Νοέμβριο από την Apple και τη Sony. 

Με πληροφορίες από Variety

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή