Οι αποκαλύψεις του Γουίλεμ Νταφόε για τη συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο στο «Poor Things»

Οι αποκαλύψεις του Γουίλεμ Νταφόε για τη συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο στο «Poor Things»

Το εξάωρο και απαιτητικό μακιγιάζ, ο «τραυματισμένος» ήρωάς του και τα εντυπωσιακά σκηνικά που τον γοήτευσαν

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές αξιοσημείωτες εμπειρίες από τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λάνθιμο στην πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Ελληνα σκηνοθέτη, «Poor Things», μοιράστηκε ο ηθοποιός Γουίλεμ Νταφόε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Vanity Fair. 

Συγκεκριμένα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά μετά τη λήξη της πολύμηνης απεργίας του σωματείου ηθοποιών του Χόλιγουντ SAG-AFTRA, αποκάλυψε ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας περνούσε έξι ώρες κάθε ημέρα στην αίθουσα του μακιγιάζ!

Ο Νταφόε στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου υποδύεται τον παραμορφωμένο και παράφρονα επιστήμονα, δρα Γκόντγουιν Μπάξτερ, του οποίου το πρόσωπο ακρωτηριάστηκε από τον χειρουργό πατέρα του όταν εκείνος ήταν ακόμα νέος.

Ο ήρωας του Νταφόε αποφασίζει να φέρει ξανά στη ζωή το σώμα μιας νεκρής γυναίκας, αντικαθιστώντας, όμως, τον εγκέφαλό της με τον εγκέφαλο ενός αγέννητου παιδιού. Την ηρωίδα αυτή, την Μπέλα, υποδύεται η Εμα Στόουν. 

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Νταφόε, η «μεταμόρφωσή» του στον ρόλο του Γκόντγουιν Μπάξτερ δεν ήταν σε καμία περίπτωση μια εύκολη υπόθεση. Οπως αποκαλύπτει, η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκούσε έξι ώρες, με συνέπεια ο ηθοποιός να καλείται να εμφανίζεται στο σετ πολύ νωρίτερα σε σχέση με το υπόλοιπο καστ του φιλμ. Στην πραγματικότητα, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε στη συνέντευξή του, ο Νταφόε καλούνταν να εργάζεται και να υποδύεται τον ρόλο του φέροντας μονίμως προσαρμοσμένη στο πρόσωπό του μια μάσκα

Επειτα από αυτή την εξάωρη «περιπέτεια» του μακιγιάζ, ακολουθούσε μια ολόκληρη ημέρα γυρισμάτων. Κι όμως, ο Γουίλεμ Νταφόε, χαρακτηρίζει απολύτως θετική την εμπειρία του στα γυρίσματα της ταινίας του Λάνθιμου. Μάλιστα, ο πολύπειρος ηθοποιός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα εντυπωσιακά σκηνικά, τα οποία τον εισήγαγαν στο ξεχωριστό σύμπαν της ταινίας. «Αυτό είναι ιδανικό για έναν ηθοποιό», είπε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από Variety

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή