Ο «Αστακός» πάει στις Κάννες

Ο «Αστακός» πάει στις Κάννες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μάλλον αναμενόμενο, τουλάχιστον για τους γνωρίζοντες τα στοιχεία της παραγωγής, όμως πλέον είναι και επίσημο: ο Γιώργος Λάνθιμος θα λάβει μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών με τη νέα του ταινία η οποία τιτλοφορείται «Αστακός». Θα γίνει έτσι ο πρώτος Ελληνας κινηματογραφιστής που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα, 17 χρόνια μετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος είχε κερδίσει το βραβείο για την ταινία του «Μια αιωνιότητα και μία μέρα». Πιστός στο ύφος που τον καθιέρωσε με τον «Κυνόδοντα» και τις «Αλπεις», ο Λάνθιμος υπογράφει μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου άλλη μια αντισυμβατική ιστορία.

Αυτή μας μεταφέρει σε μια μελλοντική δυστοπία όπου οι άνθρωποι δίχως ταίρι συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο, όπου υποχρεούνται να βρουν έναν σύντροφο μέσα σε 45 ημέρες. Ενας από αυτούς, απελπισμένος, δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί θα ερωτευτεί μια γυναίκα, κάτι το οποίο είναι κόντρα στους κανόνες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Αστακός» έχει στις τάξεις του ένα εξαιρετικό διεθνές καστ ηθοποιών όπως ο Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Βάις, η Λεά Σεϊντού αλλά και η δική μας Αγγελική Παπούλια. Ο συναγωνισμός πάντως για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα θα είναι έντονος, καθώς ο κατάλογος των συμμετεχόντων περιλαμβάνει «βαριά» ονόματα (Πάολο Σορεντίνο, Ντενίς Βιλνέβ κ.ά.) και αρκετά πολυαναμενόμενα φιλμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή