Αποκριάτικοι Ασπασμοί

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Quiz: τι σχέση μπορεί να έχει ένα Καράβι από τη Χιό με την εθνική μας Μελίνα που ασπάζεται περιπαθώς τον Φούντα; Ή ο C. Velasquez και το περίφημο τραγούδι του Besa me mucho με τις ενδυμασίες από τη Νέα Βύσσα και τα Πετρωτά Έβρου; Ή ακόμη μία βοσκοπούλα που την αγάπησε ένα δεκάχρονο αγόρι με ένα φιλί που κάποιος άφησε σημάδι στο λαιμό της Χαρούλας Αλεξίου; Και για κάτι δυσκολότερο: τι σχέση έχουν οι Κορδελάτοι Νάξου με ένα γκρουπ από κυρίες – grandes dames – με τουαλέτες Μεσοπολέμου, που επέμεναν ότι ήθελαν και κείνες σαν τρελές να φιληθούν ξανά στόμα με στόμα και να της σφίξει κάποιος επιτέλους στην αγκάλη του; Και ακόμη, για να ευκολύνουμε ή δυσκολέψουμε το quiz: ποιά η σχέση του Κώστα Μήτση με την ιδιαίτερη Ομάδα Κρουστών του Μιχάλη Κλαπάκη ή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με ένα ‘γαϊτανάκι από διάσημα φιλιά σε άσπρο φόντο’ που επέλεξε ο Β. Χαρισσόπουλος και επεξεργάστηκε ο Χ. Αγγελογιάννης;

Εν ολίγοις, ένα απολαυστικό σινέ-μοντάζ στο φόντο της αίθουσας Τριάντη που μεταβλήθηκε σε οθόνη σινεμά; Αλλά και οι ενδυμασίες των Περαχωριτών και της Βωβούσας με χορούς όπως ο «Βιτζηλαιαδίτικος» (Νάξου) και ο «Μπουρδάρης» (Κυθήρων); Τέλος, να και δύο κλασικοί εκπρόσωποι της Ελληνικής Αποκριάς: τα Γαϊδουράκια και το Γαϊτανάκι. Θα μου πείτε: πράσινα άλογα. Μπα; Σίγουρα μπερδευτήκατε, όπως θα μπερδευόμουν κι εγώ.

Όμως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα συνδέσετε με τη μεγάλη, δίωρη, σειρά σκηνών που οργανώθηκε στο «Γαϊτανάκι από Φιλιά» και που έστησε ο Λευτέρης Δρανδάκης με τη Χορευτική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων. Άρα αυτό σημαίνει ότι δεν είδατε τη φερώνυμη συναρπαστική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής. Χάσατε! (23/02)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή