Βραδιά-ρεκόρ για τη βασίλισσα Τέιλορ

Βραδιά-ρεκόρ για τη βασίλισσα Τέιλορ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική μουσική βιομηχανία έκανε την ετήσια γιορτή της το βράδυ της Κυριακής, μοιράζοντας και τα σχετικά American Music Awards, τα οποία αντικατοπτρίζουν και τις (mainstream) τάσεις στον χώρο.

Κάπως έτσι, μεγάλη θριαμβεύτρια της βραδιάς ήταν η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία, εκτός από καλλιτέχνις της χρονιάς, αναδείχθηκε και κορυφαία ολόκληρης της δεκαετίας, κερδίζοντας συνολικά έξι βραβεία, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο.

«Οι τελευταίοι δώδεκα μήνες μού χάρισαν μερικές από τις καλύτερες, αλλά και κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχω περάσει στη ζωή μου», δήλωσε από το βήμα η Σουίφτ, η οποία με αυτή τη νίκη της ξεπέρασε στη σχετική λίστα τον Μάικλ Τζάκσον, δημιουργώντας νέο ρεκόρ με 29 βραβεία συνολικά. Οσο για τα… δύσκολα που πέρασε φέτος, αυτά αναφέρονται στην πρόσφατη διαμάχη που είχε με την προηγούμενη δισκογραφική εταιρεία της, η οποία διεκδικεί τα αποκλειστικά δικαιώματα έξι μουσικών άλμπουμ. Εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, μάλιστα, παραλίγο να ματαιωθεί η ζωντανή εκτέλεση κάποιων τραγουδιών στα βραβεία, γεγονός που αποφεύχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, όταν η Σουίφτ παρότρυνε τα 122 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram «να ενημερώσουν την εταιρεία πώς νιώθουν σχετικά με αυτό».

Στα υπόλοιπα της βραδιάς, μάλλον αναμενόμενη ήταν η διάκριση της Μπίλι Εϊλις, του νέου κοριτσιού-θαύμα της αμερικανικής σκηνής. Εχοντας κυκλοφορήσει φέτος τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο σε ηλικία 17 ετών, η Εϊλις απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, αλλά και εκείνο της κορυφαίας μουσικού στην κατηγορία του εναλλακτικού ροκ.

Οσο για το δημοφιλέστατο τα τελευταία χρόνια χιπ χοπ, εκεί επικράτησε ο ανερχόμενος Post Malone (είχε και τις περισσότερες υποψηφιότητες, 7), ενώ κορυφαία καλλιτέχνις της κάντρι αναδείχθηκε η Κάρι Αντεργουντ.

Αξιοσημείωτες ήταν, τέλος, δύο μεγάλες επιστροφές στη σκηνή: Η Σελίνα Γκόμεζ άνοιξε την τελετή, στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση μετά δύο χρόνια και τη μεταμόσχευση νεφρού στην οποία υπεβλήθη, ενώ εκεί βρέθηκε και ο βετεράνος Οζι Οσμπορν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή