Μουσικός επίλογος και… καλωσόρισμα από την ΚΟΑ

Μουσικός επίλογος και… καλωσόρισμα από την ΚΟΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους φίλους της κλασικής μουσικής και του λυρικού τραγουδιού αλλά και για όσους επιθυμούν μια λαμπερή βραδιά γιορτής, το πρωτοχρονιάτικο γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αποτελεί θεσμό. Αλλωστε, θεωρείται ο μουσικός επίλογος για τον χρόνο που φεύγει και ταυτόχρονα το μελωδικό καλωσόρισμα της χρονιάς που έρχεται.

Και φέτος, λοιπόν, η ΚΟΑ έχει ετοιμάσει για τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ένα συναρπαστικό πρόγραμμα, ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.

Θα ακουστούν ορχηστρικά, άριες και ντουέτα από δημοφιλέστατες όπερες και οπερέτες, όπως, μεταξύ άλλων, η «Κάρμεν» του Μπιζέ, «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» και «Η κλέφτρα κίσσα» του Ροσίνι, η «Τραβιάτα» και ο «Ντον Κάρλο» του Βέρντι, η «Λουκρητία Βοργία» και ο «Ντον Πασκουάλε» του Ντονιτσέττι, η «Ντινόρα» του Μέγιερμπεερ, η «Καβαλερία Ρουστικάνα» του Μασκάνι, «Η Ωραία Ελένη» του Οφενμπαχ, αλλά και αποσπάσματα από το κωμικό λυρικό έργο του Σπύρου Σαμάρα «Η Κρητικοπούλα». Και φυσικά, από μια τόσο γιορτινή βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αθάνατες χορευτικές μελωδίες του βασιλιά του βαλς Γιόχαν Στράους.

Στο φετινό εορταστικό γκαλά συμμετέχουν τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένοι ερμηνευτές: η Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος), η Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), ο Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος) και ο Αλέξανδρος Σταυρακάκης (βαθύφωνος). Στο πόντιουμ θα βρίσκεται ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Αναστάσιος Συμεωνίδης. Η συναυλία είναι συμπαραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Για πληροφορίες και εισιτήρια: 210-72.82.333, www.megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT