Eurovision 2022: Λάουρα Παουζίνι, Μίκα και Αλεσάντρο Κάτελαν οι παρουσιαστές

Eurovision 2022: Λάουρα Παουζίνι, Μίκα και Αλεσάντρο Κάτελαν οι παρουσιαστές

Η Ιταλία ανακοίνωσε τους παρουσιαστές του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Φέτος, θα παρουσιάσουν η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι, ο τραγουδιστής και κριτής talent show Μίκα και ο παρουσιαστής talk show Αλεσάντρο Κάτελαν

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προετοιμασίες για τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision έχουν ξεκινήσει και το Τορίνο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον Μάιο ένα λαμπερό σόου με επισκέπτες από όλη την Ευρώπη. Οι συντελεστές ανακοίνωσαν πριν από μερικές ώρες τους παρουσιαστές της φετινής διοργάνωσης οι οποίοι θα είναι η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι, ο τραγουδιστής και κριτής των The Voice/The X-Factor Μίκα και ο παρουσιαστής talk show Αλεσάντρο Κάτελαν

Φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 10 μέχρι τις 14 Μαΐου και όπως κάθε χρόνο, θα χωριστεί σε τρία μέρη με τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό. Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σαν Ρέμο, το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Ιταλία και μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση της Rai.

Η Λάουρα Παουζίνι, η πιο φημισμένη Ιταλίδα ποπ τραγουδίστρια παγκοσμίως, ξεκίνησε την καριέρα της πριν από 29 χρόνια. Για τη συμμετοχή της ως παρουσιάστρια στη Eurovision, είπε: «Είμαι χαρούμενη που ο διαγωνισμός έχει επιστρέψει επιτέλους στην Ιταλία και είναι τιμή να ηγηθώ μια τόσο σημαντική εκδήλωση μαζί με τους φίλους μου Μίκα και Άλε. Μαζί, επιθυμούμε να δείξουμε στην Ευρώπη και τον κόσμο την ιδιαίτερη χώρα μας. Για μένα, το 2022 έχει ξεκινήσει με νέα μουσική και αυτή τη φανταστική θέση. Θέλω να αντιμετωπίσω τη Eurovision, μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στην Ευρώπη και ένα από τα πιο σημαντικά τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο, με την ίδια ενέργεια που με έχει συνοδεύσει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Είμαστε έτοιμοι και πραγματικά…ανυπομονούμε», δήλωσε στο Eurovision Television. 

Ο Αλεσάντρο Κάτελαν, γνωστός για τα καυστικά τοκ σόου και την ιδιαίτερη σχέση με τους φιλοξενούμενούς του, είπε: «Είναι τιμή μου να είμαι παρουσιαστής της Eurovision 2022, είναι ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα με μεγάλο κοινό και αυτή τη χρονιά που θα διεξαχθεί στην Ιταλία, εκπροσωπεί μια σπουδαία ευκαιρία και μια ιστορική εκδήλωση για τη χώρα μας. Γνωρίζω τη Λάουρα και τον Μίκα αρκετά χρόνια, έχουμε ήδη συνεργαστεί και πάντα περνάμε καλά. Και είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά θα είναι το ίδιο». 

O Mίκα με καταγωγή από τον Λίβανο και τη Μεγάλη Βρετανία και με μεγάλη καλλιτεχνική παρουσία στην Ιταλία, δήλωσε: «Πιστεύω στη σημασία της διεθνούς κοινότητας, στις κοινές αξίες. Πιστεύω στην ένωση των ανθρώπων, στο γκρέμισμα των τοίχων για να γιορτάσουμε τις ομοιότητες αλλά και διαφορές μας. Μπορούμε να το κάνουμε εξαιτίας της μουσικής, που είναι η πιο παγκόσμια μορφή έκφρασης. Αυτό είναι η Eurovision και πολλά περισσότερα. Παρακολουθώ τον διαγωνισμό από τότε που ήμουν παιδί, όλη η οικογένεια έβλεπε τον μεγάλο τελικό. Μια φορά το χρόνο, περισσότερες από 40 χώρες μοιράζονται τα ίδια συναισθήματα, ανεξάρτητα από την ιστορία ή την πολιτική κατάσταση: η μουσική τους ενώνει. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι ένα από τα κύρια πρόσωπα της τελετής αυτές τις φανταστικές τρεις βραδιές». Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Mika συχνά επισκέφτεται και μένει στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Eurovision TV 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή