Eurovision – Φαβορί οι Kalush Orchestra: «Εκπροσωπούμε κάθε Ουκρανό πολίτη»

Eurovision – Φαβορί οι Kalush Orchestra: «Εκπροσωπούμε κάθε Ουκρανό πολίτη»

Το μουσικό συγκρότημα από την Ουκρανία Kalush Orchestra, είναι το μεγάλο φαβορί για νίκη του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μουσικό συγκρότημα από την Ουκρανία Kalush Orchestra, είναι το μεγάλο φαβορί για νίκη του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision

Οι Kalush Orchestra, το ένα ραπ γκρουπ που σχηματίστηκε το 2019, αντικατέστησαν την αρχική συμμετοχή της Ουκρανίας με ερμηνεύτρια την Αλίνα Πας η οποία αποχώρησε από τον διαγωνισμό τον Φεβρουάριο. Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ουκρανία, «Stefania», είναι μια ωδή στις δυναμικές μητέρες. 

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2022 θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο PalaOlimpico στο Τορίνο της Ιταλίας το Σάββατο 14 Μαΐου.  

Μια δημιουργία του frontman Όλε Πσιούκ, το τραγούδι «Stefania» έχει και βίντεο με τις περισσότερες αναπαραγωγές μεταξύ των 35 διαγωνιζόμενων. «Μερικοί άνθρωποι λένε ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε εξαιτίας του πολέμου, αλλά το τραγούδι μας ήταν ανάμεσα στα 5 αγαπημένα πριν ξεκινήσει η σύγκρουση, γεγονός που σημαίνει ότι αρέσει, ανεξαρτήτως πολέμου», είπε ο frontman σε συνέντευξη με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Και συμπλήρωσε: «Εκπροσωπούμε κάθε Ουκρανό πολίτη. Μετά τη Eurovision, θα επιστρέψουμε στην πατρίδα μας για να συνεισφέρουμε». 

Το «Stefania» είναι αφιερωμένο στη μητέρα του, όπως είπε. «Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει για εκείνη και, χωρίς το ξέσπασμα του πολέμου, το μήνυμα επεκτείνεται σε όλες τις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους». 

Το συγκρότημα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Ισραήλ για μια συναυλία πριν της Eurovision, καθώς σε άνδρες στρατιωτικής ηλικίας απαγορεύεται επί του παρόντος να εγκαταλείψουν τη χώρα. Αυτή ήταν η πρώτη τους διεθνής ερμηνεία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος. 

Η Ρωσία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό φέτος, μετά τις αντιδράσεις σε προηγούμενη δήλωση των διοργανωτών που έλεγαν ότι η χώρα θα μπορούσε να διαγωνιστεί παρά την έναρξη μιας στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από το NME 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή