Eurovision: Στα χαλάσματα της εμπόλεμης Ουκρανίας το νέο βίντεο κλιπ των νικητών Kalush Orchestra

Eurovision: Στα χαλάσματα της εμπόλεμης Ουκρανίας το νέο βίντεο κλιπ των νικητών Kalush Orchestra

Το νέο βίντεο του νικητήριου «Stefania» είναι γυρισμένο σε πόλεις γύρω από το Κίεβο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώνοντας όλες τις προβλέψεις, η Ουκρανία με τους Kalush Orchestra και το κομμάτι «Stefania» αναδείχθηκε νικήτρια στον μεγάλο τελικό της Eurovision του Σαββάτου. 

Λίγες μόλις ώρες μετά την νίκη τους, οι Kalush Orchestra έκαναν διαθέσιμο στο YouTube ένα νέο βίντεο για το νικητήριο τραγούδι τους. Και το βίντεο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και είναι γυρισμένο στα χαλάσματα της εμπόλεμης Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, σε αυτό βλέπουμε σκηνές από τις πόλεις Μπούσα, Ιρπίν, Μποροντιάνκα, Χοστομέλ, που βρίσκονται κοντά στο Κίεβο και έχουν δεχθεί επίθεση από την Ρωσία. 

Παρ’ όλα αυτά, στο βίντεο δεν υπάρχουν εικόνες πολεμικής σύρραξης, παρά μόνο τα σημάδια του πολέμου στις ίδιες τις πόλεις. 

Το κομμάτι μπορεί να γράφτηκε αρχικά από τον frontman των Kalush Orchestra, Όλεγκ Ψιουκ, για την μητέρα του, με το ξέσπασμα όμως του πολέμου οι στίχοι του απέκτησαν ξαφνικά και ένα νέο νόημα.

Είναι απολύτως λογικό το συγκεκριμένο βίντεο να δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την λήξη του διαγωνισμού, μιας και, ως γνωστόν, η Eurovision δεν αγαπά ιδιαίτερα τις πολιτικές αναφορές στον διαγωνισμό.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή