Οι Pink Floyd τώρα και στο TikTok

Ήρθε η στιγμή η Gen Z να τραγουδήσει «All in all you're just another brick in the wall»;

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το TikTok να αποτελεί το πλέον δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Gen Z, αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε αυτό δεν χωράει και λίγη από την ποπ κουλτούρα περασμένων δεκαετιών. 

Για να μην πάμε μακριά, πίσω στο 2020, όταν ένας χρήστης χρησιμοποίησε το «Dreams» των Fleetwood Mac σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο στο TikTok στο οποίο έκανε skate, οι Fleetwood Mac είδαν με την σειρά τους το κομμάτι από το «Rumours» να μπαίνει και πάλι στα τσαρτ, με τις πωλήσεις του να ανεβαίνουν ραγδαία. 

Τώρα, μια άλλη μπάντα που μεσουράνησε στα 70s αποφάσισε όχι μόνο να συμπεριλάβει την μουσική της στην μουσική βιβλιοθήκη του social medium, αλλά να φτιάξει και τον δικό της λογαριασμό. Ο λόγος για τους Pink Floyd. 

Στην ανακοίνωση σχετικά με το ντεμπούτο των Pink Floyd στο TikTok, διαβάζουμε πως μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των Βρετανών θα δούμε «μοναδικό βίντεο περιεχόμενο». 

Ο λογαριασμός άνοιξε στις 30 Μαΐου, ημερομηνία που σηματοδότησε και την 50η επέτειο από την μέρα που οι Pink Floyd μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον δίσκο που έμελλε να γίνει ο πιο εμβληματικός τους, δηλαδή το «The Dark Side of the Moon».

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στην χρονιά, οι Pink Floyd -που πλέον είναι μόνο ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ και ο Νικ Μέισον– κυκλοφόρησαν το πρώτο τραγούδι τους μετά από 28 χρόνια, το «Hey! Hey Rise Up!», με τα έσοδά του να πηγαίνουν υπερ ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Ουκρανούς που πλήττονται από τον πόλεμο. 

Με πληροφορίες από το Consequence of Sound. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT