Πέθανε ο Βαγγέλης Δερλής, η «καρδιά» του Κύτταρο Live Club

Πέθανε ο Βαγγέλης Δερλής, η «καρδιά» του Κύτταρο Live Club

Ο υπεύθυνος του ιστορικού συναυλιακού χώρου υπέστη καρδιακό επεισόδιο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια από τις εξέχουσες μορφές του Κύτταρο Live Club έφυγε από την ζωή, ο Βαγγέλης Δερλής. 

Ο υπεύθυνος του συναυλιακού χώρου και «καρδιά» του, όπως θεωρούνταν, υπέστη καρδιακό επεισόδιο, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο. 

Την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Δερλή γνωστοποίησαν οι ίδιοι οι άνθρωποι του συναυλιακού χώρου, μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook. 

Στην εν λόγω δημοσίευση διαβάζουμε:

«Η “καρδιά” του Κυττάρου έπαψε να χτυπά… Ο Βαγγέλης Δερλής, ο Βαγγέλης μας, το πιο παλιό “κύτταρο” του Κυττάρου και ο πιο φανατικός οπαδός του, ο αφανής ήρωας που για δεκαετίες έβαζε τάξη στο χάος και έμπαινε μπροστά μόνο στα δύσκολα, “έφυγε” ξαφνικά χθες το βράδυ από καρδιακό επεισόδιο αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο Κύτταρο και στην ψυχή μας. Βαγγέλη μας, θα είσαι για πάντα μαζί μας…».

Σε άλλη ανάρτηση που ακολούθησε, μαθαίνουμε πως η κηδεία του Βαγγέλη Δερλή θα γίνει την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 13.00, στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου στο Σχιστό (Β’ Ζώνη).

Το Κύτταρο Live Club αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους χώρους ζωντανής μουσικής στην Αθήνα, μιας και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1970.

Συνδέθηκε ιδιαίτερα με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του ελληνικού ροκ. Ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, οι Socrates Drank The Conium, ο Βαγγέλης Γερμανός, είναι λίγοι μόνο από αυτούς που πήραν το βάπτισμα του πυρός στην σκηνή του Κυττάρου, ενώ και ο Διονύσης Σαββόπουλος συνδέθηκε στενά με τον χώρο. 

Μάλιστα, ο πρώτος ζωντανός ελληνικός ροκ δίσκος που κυκλοφόρησε ποτέ, ηχογραφήθηκε στο Κύτταρο. Πρόκειται για το «Ζωντανοί στο Κύτταρο (Η ποπ στην Αθήνα)» του 1971.

Ζωντανά στο Κύτταρο είχε ηχογραφηθεί επίσης το «Hardcore» από τον Τζίμη Πανούση και τις Μουσικές Ταξιαρχίες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή