Ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα για τους BTS

Ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα για τους BTS

Τα μέλη του K-pop σχήματος ανακοίνωσαν πως θα επικεντρωθούν για λίγο στις σόλο καριέρες τους για να επιστρέψουν ως «πιο δυνατή μπάντα»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι το πλέον δημοφιλές σχήμα της K-pop, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα από τα ισχυρότερα φαινόμενα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. 

Οι BTS μετά από μια σχεδόν δεκαετή πορεία, 5 δίσκους, πολλά ρεκόρ και τους ARMY, δηλαδή, τους ταγμένους φαν τους ανά τον κόσμο, αποφάσισαν να βάλουν για λίγο παύση στην κοινή τους πορεία, προκειμένου τα 7 μέλη να επικεντρωθούν για την ώρα στην σόλο καριέρα τους. 

Η ανακοίνωση, που ξάφνιασε τους φαν του κορεάτικου boy band, ήρθε μέσα από ένα βίντεο που ανέβασαν στο YouTube, με το ετήσιο δείπνο τους που συνηθίζουν να κάνουν για την επέτειο της μπάντας. 

Σε αυτό, ο Suga λέει σε ένα σημείο: «Θα κάνουμε μια παύση για την ώρα». 

Στο δείπνο αυτό, τα μέλη του σχήματος αναλύουν τους λόγους τους οποίους τους οδήγησαν να πάρουν αυτή την απόφαση. Χαρακτηριστικά, ο RM είπε πως ένιωσαν «εξουθενωμένοι» και δεν ήξερε «σε τι μπάντα έχουν εξελιχθεί πλέον». 

Το ένα από τα επτά μέλη του γκρουπ, είπε στην συνέχεια: «Πάντα θεωρούσα πως οι BTS ήταν διαφορετικοί από τα άλλα σχήματα. Αλλά το πρόβλημα με την K-pop και όλου του συστήματος ειδώλων, είναι πως δεν σου δίνεται χώρος να ωριμάσεις». 

Ο Jimin με την σειρά του, εξέφρασε κι αυτός τους προβληματισμούς του: «Έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε ως τι είδους καλλιτέχνες θέλουμε οι φαν μας να μας θυμούνται». 

Προσέθεσε επιπλέον πως προσπαθούν «σταδιακά να καταλάβουν τι συμβαίνει» και πως «Σκέφτομαι πως γι’ αυτό περνάμε μια δύσκολη περίοδο τώρα, προσπαθούμε να βρούμε τις ταυτότητές μας κι αυτή είναι μια εξαντλητική διαδικασία». 

Βέβαια, η Hybe, η εταιρεία δηλαδή που διαχειρίζεται τους BTS, έσπευσε να εξηγήσει πως οι BTS δεν σταματούν, απλά «Τα μέλη τους θα επικεντρωθούν για την ώρα σε σόλο προτζεκτ». 

Τα μέλη του γκρουπ έχουν ήδη ξεκινήσει τα επόμενα βήματά τους, μιας και ο J-Hope ανακοίνωσε πως έχει προ των πυλών μια επερχόμενη προσωπική δουλειά, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες γι’ αυτήν. 

Με πληροφορίες από τον Guardian και το Billboard. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή