H Κέιτ Μπους μιλάει για πρώτη φορά μετά την νέα επιτυχία του «Running Up That Hill»

H Κέιτ Μπους μιλάει για πρώτη φορά μετά την νέα επιτυχία του «Running Up That Hill»

«Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο», είπε η τραγουδίστρια σε σπάνια συνέντευξή της στο BBC Radio 4

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την 4η σεζόν του «Stranger Things» η Κέιτ Μπους γνώρισε μια ανέλπιστη επιτυχία. Το κομμάτι της «Running Up That Hill» μπορεί να έχει κυκλοφορήσει ήδη εδώ και 37 χρόνια, όμως, από την στιγμή που ακούστηκε σε επεισόδιο της επιτυχημένης sci-fi σειράς του Netflix, όχι μόνο σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts, αλλά, έσπασε και μια σειρά από ρεκόρ. 

Συγκεκριμένα, η Μπους κατέχει πλέον το ρεκόρ για το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ δύο νο 1 στα charts από τον ίδιο καλλιτέχνη (44 χρόνια), αλλά και το «Running Up That Hill» έγινε το κομμάτι με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του μέχρι την ανάδειξή του στην κορυφή των charts (37 χρόνια). Επίσης, η Μπους, στα 63 της χρόνια, έγινε η γηραιότερη μουσικός που φιγουράρει στο νο 1 των βρετανικών charts. 

Με αφορμή την «δεύτερη ζωή» που διανύει αυτή την στιγμή η καριέρα της Κέιτ Μπους, η μουσικός έδωσε μια σπάνια συνέντευξη στο BBC Radio 4 και την Έμμα Μπαρνέτ. 

Όπως παραδέχτηκε η μουσικός, περίμενε το κομμάτι να λάβει κάποια προσοχή, αλλά σίγουρα όχι σε αυτόν τον βαθμό: «Είναι τόσο φοβερή σειρά, πίστευα πως το κομμάτι θα έπαιρνε κάποια προσοχή, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Είναι πραγματικά σοκαριστικό, ε; Θέλω να πω, όλος ο κόσμος έχει τρελαθεί», είπε. 

Η Μπους στάθηκε επίσης και στον τρόπο που οι αδελφοί Ντάφερ και δημιουργοί του «Stranger Things» χρησιμοποίησαν και ενσωμάτωσαν στην αφήγηση το τραγούδι: «Πιστεύω πως το έχουν βάλει σε ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο. Γνώριζα ήδη την σειρά. Και σκέφτηκα, τι ωραίος τρόπος να χρησιμοποιηθεί το κομμάτι με έναν τέτοιο θετικό τρόπο. Σαν ενός είδους γούρι για την Μαξ. Πιστεύω πως είναι πολύ συγκινητικό». 

Κι αν αυτή την στιγμή η μεγάλη επιτυχία του «Running Up That Hill» μπορεί να ερμηνευθεί σαν μια νοσταλγία για την δεκαετία του ‘80, τάση που έχουμε δει γενικότερα στην ποπ κουλτούρα τα τελευταία χρόνια, η Κέιτ Μπους φαίνεται να αγαπά το τώρα. «Είναι μια απαίσια εποχή σε πολλά επίπεδα για τους ανθρώπους, πολύ δύσκολη» παραδέχτηκε αρχικά, για να πει στην συνέχεια: «Είναι, όμως, και μια εποχή που συμβαίνουν φανταστικά πράγματα. Η τεχνολογία προοδεύει με απίστευτους ρυθμούς. Αυτό είναι σαρωτικό, πραγματικά. Αλλά, ξέρεις, υπάρχει τόση εξέλιξη στα φάρμακα, κι τέτοια πράγματα είναι θετικά. Απλά, πρέπει να ψάξεις λίγο περισσότερο για να τα βρεις». 

Η Κέιτ Μπους, πάντως, δεν είναι σε καμία περίπτωση φαν του TikTok. «Μοιάζει γελοιο», είπε αφοπλιστικά. 

Με πληροφορίες από το Pitchfork. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή