Olivia Newton-John: Mια ζωή πασπαλισμένη με αστερόσκονη

Olivia Newton-John: Mια ζωή πασπαλισμένη με αστερόσκονη

Οι στιγμές που την έκαναν αξέχαστη, η τεράστια επιτυχία του «Grease» και τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την τραγουδίστρια και ηθοποιό

4' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους να σιγοτραγουδήσουν τους στίχους και να μιμηθούν τις φανταστικές χορευτικές της κινήσεις στο «You’re The One That I Want». Η Ολίβια Νιούτζον-Τζον (Olivia Newton-John) από χτες δεν είναι πια μαζί μας.

Ο θάνατός της σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από μάχη δεκαετίων με τον καρκίνο του μαστού, σκόρπισε θλίψη σε όλο τον κόσμο ο οποίος μεγάλωσε με τις επιτυχίες του «Grease» ή χόρεψε στους ρυθμούς του «Physical».

Από τους πρώτους που την αποχαιρέτισαν ήταν ο συμπρωταγωνιστής της στο επιτυχές μιούζικαλ, ο Τζον Τραβόλτα.

«Αγαπημένη μου Ολίβια, έκανες τις ζωές όλων μας πολύ καλύτερες. Το εκτόπισμά σου ήταν απίστευτο. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Θα συναντηθούμε ξανά και θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί. Δικός σου από την πρώτη στιγμή που σε είδα και για πάντα! Ο Ντάνι σου, ο Τζον σου», έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός στο Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by John Travolta (@johntravolta)

Με διπλή βρετανική και αυστραλική υπηκοότητα, αλλά έχοντας μεγαλώσει στην Αυστραλία, είναι φυσικό οι Αυστραλοί να θεωρούν «δική τους» την τραγουδίστρια και ηθοποιό. Ανάμεσα σε αυτούς που την αποχαιρέτισαν ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Άντονι Αλμπανίζ, και η Κάιλι Μινόγκ που δημοσίευσε μια κοινή φωτογραφία τους από το 1988.

Και άλλοι συμπρωταγωνιστές της από το Grease, άνθρωποι του Χόλιγουντ και σκηνοθέτες είχαν να πουν πολλά για το κορίτσι με την αγγελική φωνή και το αισθησιακό χαμόγελο.

Από παιδί με ένα μικρόφωνο στο χέρι

Γεννήθηκε στο Κέιμπριτζ της Βρετανίας το 1948 και μετακόμισε με την οικογένειά της στη Μελβούρνη της Αυστραλίας όταν ήταν πέντε χρονών.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο τραγούδι από παιδική ηλικία, κερδίζοντας μάλιστα έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων. Στη συνέχεια, έγινε διάσημη στην ποπ σκηνή της Αυστραλίας ως μέλος ενός γκρουπ με έφηβα κορίτσια.

Το 1966, ηχογράφησε το πρώτο της σινγκλ στη Βρετανία. Από τότε είχε κάποιες διεθνείς επιτυχίες, αλλά παρέμενε κατά κύριο λόγο άγνωστη στις ΗΠΑ. Αυτό άλλαξε το 1973 όταν το «Let Me Be There» μπήκε στα 10 κορυφαία hits των αμερικανικών charts.

Ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες, όπως τα «I Honestly Love You», «Have You Never Been Mellow» και «Please Mr. Please».

Εκτοξεύτηκε στα αστέρια με το «Grease»

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η Νιούτον-Τζον ήταν ήδη δημοφιλής τραγουδίστρια. Αλλά ήταν ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στο «Grease» το 1978, στο πλευρό του Τζον Τραβόλτα, που την έκανε πραγματικά αξέχαστη. Το μιούζικαλ έγινε ποπ φαινόμενο και παραμένει δημοφιλές ακόμα και σήμερα.

Αν και ήταν μόλις 29 χρονών και είχε μικρή εμπειρία στην ηθοποιία, η Ολίβια Νιούτον-Τζον «έλαμψε» ως Σάντι, μια γλυκιά μαθήτρια από την Αυστραλία που μετακόμισε στη Νότια Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1950 και βρέθηκε εν μέσω μιας θυελλώδους σχέσης με τον εκ διαμέτρου αντίθετο Ντάνι.

Ο κινηματογραφικός τους έρωτας αποτέλεσε το κύριο σημείο της ταινίας και ενέπνευσε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Απίστευτη ήταν και η μεταμόρφωση της Σάντι στην ταινία από ένα ντροπαλό κορίτσι με συντηρητικά φορέματα σε μια νεαρή γυναίκα που φοράει τακούνια, δερμάτινα ρούχα και καπνίζει.

Η Νιούτον-Τζον τραγούδησε τρεις από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ταινίας: τα ντουέτα «You’re The One That I Want» και «Summer Nights» με τον Τραβόλτα, καθώς και τη σόλο μπαλάντα «Hopelessly Devoted To You».

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί ότι η ταινία θα συνέχιζε για σχεδόν 40 χρόνια και θα ήταν ακόμα δημοφιλής. Ο κόσμος συνεχίζει να μου μιλάει για αυτό [το «Grease»] όλη την ώρα και εξακολουθεί να το αγαπάει. Είμαι πολύ τυχερή που ήμουν μέρος του», είχε δηλώσει η τραγουδίστρια και ηθοποιός στο CNN το 2017.

Μια επιτυχής καριέρα 

Μετά την τεράστια επιτυχία του Grease, από τη δεκαετία του 1980 η Νιούτον-Τζον υιοθέτησε μια νέα, πιο σέξι περσόνα. Αυτό φάνηκε και στο τραγούδι «Physical», το οποίο έμεινε επί δέκα εβδομάδες στην κορυφή του Billboard Hot 100.

Εμφανίστηκε και σε πολλές μεγάλες ταινίες. Ανάμεσά τους και το «Χanadu», το οποίο μπορεί να απέτυχε κινηματογραφικά, αλλά «γέννησε» άλλη μια επιτυχία που έγινε νούμερο 1: το «Magic».

Το 1983 συνεργάστηκε και πάλι με τον Τραβόλτα για τη ρομαντική κωμωδία «Two of a Kind», η οποία όμως δεν είχε την επιτυχία του «Grease».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, κέρδισε 4 βραβεία Grammy και πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους.

Τα τραγικά γεγονότα

Αργότερα στη ζωή της, η Ολίβια Νιούτζον-Τζον αντιμετώπισε κάποια τραγικά γεγονότα. Η διάγνωση με καρκίνο του μαστού το 1992 την ανάγκασε να αναβάλει και να ακυρώσει πολλά tours.

Επίσης, το 2015, ο τότε σύντροφός της, Πάτρικ ΜακΝτέρμοτ (Patrick McDermott), χάθηκε στη θάλασσα ανοιχτά της Καλιφόρνια ενώ ψάρευε. Η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ.

Αν και η καριέρα της όσο μεγάλωνε δεν είχε την ίδια επιτυχία, η Νιούτζον-Τζον δεν σταμάτησε ποτέ να τραγουδάει και να κάνει εμφανίσεις. Ήταν guest star στη σειρά «Glee», εμφανιζόταν στο Λας Βέγκας, ενώ ηχογράφησε και το hit «You Have to Believe» με την κόρη της Κλόι.

«Αγαπώ το τραγούδι, είναι το μόνο που ξέρω να κάνω. Αυτό έκανα από τα 15 μου, οπότε είναι η ζωή μου», είχε πει το 2017.

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή