Το Μπέρκλεϊ τιμά με διδακτορικό την Τζόνι Μίτσελ

Το Μπέρκλεϊ τιμά με διδακτορικό την Τζόνι Μίτσελ

«Η μητέρα μου θα ήταν πολύ περήφανη», είπε η μουσικός -και Dr. πλέον- στην ορκωμοσία της

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την ακαδημαϊκή ζωή, ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα. Κάτι τέτοιο θα σκέφτηκαν και οι άνθρωποι του Μπέρκλεϊ που αποφάσισαν να τιμήσουν την Τζόνι Μίτσελ, δίνοντάς της διδακτορικό. 

H τιμητική εκδήλωση/ορκωμοσία έγινε στις 23 Αυγούστου, κεκλεισμένων των θυρών στην Σάντα Μόνικα. 

Η Έρικα Μιουλ και διευθύντρια του Μπέρκλεϊ προλόγισε την Μίτσελ, χαρακτηρίζοντάς την «μία δύναμη αλλαγής στην βιομηχανία, που άναψε την φλόγα για τις γυναίκες στην μουσική, με μια ακλόνητη αφοσίωση που δικαίως την ανέδειξε ως μία από τις σπουδαιότερες μουσικούς του κόσμου». 

«Είναι μια ωραία περίσταση. Οι λέξεις δεν μπορούν να την περιγράψουν. Έχω εδώ τους καλούς μου φίλους», είπε η μουσικός στον ευχαριστήριο λόγο της και συνέχισε: «Εύχομαι να ζούσαν οι γονείς μου. Ειδικά η μητέρα μου θα ήταν πραγματικά περήφανη για αυτό, γιατί ήθελε να πάω στο κολλέγιο. Πήγα σε σχολή Καλών Τεχνών και τα παράτησα έναν χρόνο αργότερα. Θεωρούσε ότι είμαι άνθρωπος που τα παρατάει. Οπότε, αν έβλεπε αυτό το κατόρθωμα, θα εντυπωσιαζόταν. Μακάρι να μπορούσα να το μοιραστώ μαζί της». 

Από την εκδήλωση δεν έλειπε φυσικά και ένας μουσικός φόρος τιμής, με μουσικούς όπως η Εσπεράντζα Σπάλντινγκ, η Νταϊάν Ριβς και οι Säje να ερμηνεύουν κομμάτια της Μίτσελ, ενώ, ανάμεσα στους γνωστούς και φίλους που παραβρέθηκαν στην κοινό ήταν ο Χέρμπι Χάνκοκ και ο Γουέιν Σόρτερ. 

Με πληροφορίες από το Pitchfork.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή