Πέθανε ο κιθαρίστας των Dr. Feelgood, Γουίλκο Τζόνσον, σε ηλικία 75 ετών

Πέθανε ο κιθαρίστας των Dr. Feelgood, Γουίλκο Τζόνσον, σε ηλικία 75 ετών

Εκτός από μουσικός ήταν και ηθοποιός, καθώς συμμετείχε ως ο σιωπηλός δήμιος Σερ Ίλιν Πέιν σε δύο σεζόν της δημοφιλούς σειράς του HBO «Game Of Thrones». 

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Ο Γουίλκο Τζόνσον, μουσικός της πανκ βρετανικής σκηνής και ηθοποιός, πέθανε σε ηλικία 75 ετών. 

Ο κιθαρίστας γνώρισε επιτυχία με την pub-rock μπάντα του Dr. Feelgood από το 1970 και στη συνέχεια έπαιξε μουσική με τον Ιαν Ντιούρι, πριν ξεκινήσει τη σόλο καριέρα του που διήρκησε τέσσερις δεκαετίες. 

Εκτός όμως από μουσικός ήταν και ηθοποιός, καθώς συμμετείχε ως ο σιωπηλός δήμιος Σερ Ίλιν Πέιν σε δύο σεζόν της δημοφιλούς σειράς του HBO «Game Of Thrones». 

Πριν από μία δεκαετία επέζησε από αυτό που αρχικώς είχε διαγνωσθεί ως καρκίνος στο πάγκρεας σε τελευταίο στάδιο. Όμως αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία. «Η απόφαση ήταν σχετικά απλή – η χημειοθεραπεία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να παρατείνει τη ζωή μου για ένα μικρό χρονικό διάστημα, οπότε σκέφτηκα πως θα προτιμούσα να απολαμβάνω όσο χρόνο μου είχε μείνει» είπε στο BBC Radio 5 Live. 

Ωστόσο, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι ο καρκίνος στην πραγματικότητα ήταν ένας σπάνιος και λιγότερο «επιθετικός» όγκος. Υποβλήθηκε σε εντεκάωρη επέμβαση κατά την οποία αφαίρεσε το πάγκρεας, τη σπλήνα και μέρη του στομάχου και του εντέρου του. Το 2014 ξεπέρασε τον καρκίνο.

«Πλέον περνάω τον χρόνο μου σταδιακά για να συμφιλιωθώ με την ιδέα πως ο θάνατός μου δεν είναι επικείμενος και ότι θα ζήσω», είπε κατά τη διάρκεια των βραβείων Q.

Με πληροφορίες από το BBC