Oasis: «Ποτέ μη λες ποτέ», λέει Νόελ Γκάλαχερ για ένα reunion του συγκροτήματος

Oasis: «Ποτέ μη λες ποτέ», λέει Νόελ Γκάλαχερ για ένα reunion του συγκροτήματος

Ο Γκάλαχερ είχε αποχωρήσει από την μπάντα τον Αύγουστο του 2009

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο παλιός κιθαρίστας και τραγουδιστής των Oasis, Νόελ Γκάλαχερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής επανένωσης του δημοφιλούς βρετανικού συγκροτήματος. 

Τραγουδοποιός και ερμηνευτής, ο Γκάλαχερ είχε αποχωρήσει από την μπάντα τον Αύγουστο του 2009, λέγοντας ότι δεν μπορούσε πλέον να συνεργαστεί με τον μικρότερο αδελφό του, Λίαμ. Ενώ και οι δύο ακολούθησαν χωριστές πορείες με μεγάλη μουσική επιτυχία, τα ερωτήματα και οι εκκλήσεις των φαν για μία επανένωση δεν σταμάτησαν ποτέ. 

«Ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ ποτέ», σχολίασε ο Γκάλαχερ στο BBC Radio Manchester, σπεύδοντας να προσθέσει ότι για ένα μελλοντικό reunion των Oasis «θα πρέπει να υπάρξουν εξαιρετικές συνθήκες» που, όπως είπε, δεν είναι απίθανο να συμβούν.

Προωθώντας το άλμπουμ του “Council Skies”, ο Γκάλαχερ δήλωσε: «Είναι η επιστροφή στην αρχή – ονειροπολώντας, κοιτάζοντας τον ουρανό, αναρωτιέμαι για το πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή. Αυτό είναι τόσο αληθινό για μένα τώρα όσο ήταν και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν μεγάλωνα σε συνθήκες φτώχειας και ανεργίας. Η μουσική με έβγαλε από αυτό.»

Θυμήθηκε ότι η μητέρα του, η Πέγκι, συνειδητοποίησε ότι οι Oasis είχαν γίνει διάσημοι, μόνο αφότου εμφανίστηκαν στο chart show του BBC. «Όταν μπήκαμε στο Top of the Pops το αποδέχτηκε».

Οι Oasis ξεκίνησαν από το Μάντσεστερ το 1991 και οχτώ singles τους σκαρφάλωσαν στο Νο1, συμπεριλαμβανομένων των “Some Might Say” και “Don’t Look Back In Anger”. Μαζί με το «αντίπαλο δέος» των Blur κυριάρχησαν στη Britpop σκηνή τη δεκαετία του 1990.

Στο απόγειο της επιτυχίας τους, το 1996, έδωσαν δύο θρυλικές συναυλίες στο Knebworth μπροστά σε 250.000 θεατές.

Ο Γκάλαχερ λέει ότι παραμένει το ίδιο παθιασμένος με τη μουσική όπως τότε. «Είμαι ακόμα ερωτευμένος με το γράψιμο… και τις δημιουργικές διαδικασίες», είπε. «Δεν παλιώνει για μένα. Είμαι τόσο γοητευμένος από αυτό σήμερα, όσο ήμουν πριν από 13 χρόνια όταν έκανα σόλο, όσο ήμουν και όταν βγήκε [το πρώτο άλμπουμ των Oasis] Definitely Maybe, πριν 29 χρόνια.»

«Λατρεύω το συναίσθημα του να δημιουργώ κάτι από το τίποτα και το ταξίδι που κάνει το τραγούδι… το στούντιο, το να το παίζω στον κόσμο, να κυκλοφορεί και μετά να το ακούω στο ραδιόφωνο. Αυτό είναι που με κρατάει σε εγρήγορση.»

Ο Γκάλαχερ δήλωσε ότι ουδέποτε θεώρησε «βάρος» το να είναι μέλος των Oasis. Ήταν «πάντα ευλογία να μπορώ να βγαίνω στη σκηνή… με τραγούδια που σημαίνουν τόσα πολλά για τους ανθρώπους».

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή