Το Spotify θέλει να μοιάσει στο TikTok

Το Spotify θέλει να μοιάσει στο TikTok

Μιας και πλέον οι χρήστες του θα μπορούν να κάνουν βίντεο προεπισκόπηση στη μουσική και τα podcasts της πλατφόρμας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αμφισβητεί κανείς την κυριαρχία του TikTok στον κόσμο των social media αλλά και την επιρροή του έξω από αυτόν. 

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και μια νέα λειτουργία που λανσάρεται στο Spotify και και παραπέμπει στο αγαπημένο social medium της Gen Z. Πιο συγκεκριμένα, ο κολοσσός του streaming ανακοίνωσε πως δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν preview της μουσικής και των podcasts της πλατφόρμας μέσω βίντεο, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει πάρα πολύ αυτό του TikTok. 

Έτσι, στο feed του κάθε χρήστη θα υπάρχουν οι κατηγορίες μουσικής και podcasts & σόου. Κλικάροντας στην εκάστοτε κατηγορία, ο χρήστης θα μπορεί να δει μια σειρά εξατομικευμένων προτάσεων που θα κάνει preview μέσω βίντεο α λα TikTok. 

Ο συμπρόεδρος της Spotify Γκουστάβ Σόντερστομ δήλωσε σχετικά: «Ο κόσμος σήμερα μας ωθεί προς ένα εκατομμύριο διαφορετικές κατευθύνσεις. Επομένως, το σημαντικότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε εμείς ως Spotify για τους δημιουργούς είναι να μειώσουμε την απόσταση ανάμεσα στην τέχνη τους και τους ανθρώπους που την αγαπούν… ή που θα την αγαπήσουν αν την ανακαλύψουν». 

Πρόσφατα το Spotify λάνσαρε επίσης στις ΗΠΑ και τον Καναδά μια ΑΙ dj λειτουργία που μαθαίνει τις συνήθειες ακρόασης του κάθε χρήστη, ώστε να παίζει τα αγαπημένα του τραγούδια. 

Με πληροφορίες από το ΝΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή