ΜΟΥΣΙΚΗ

«Γιατί είναι Σάββατο βράδυ» με τους Στέρεο Νόβα στο Release Athens 2023

Κωνσταντίνος Βήτα και Μιχάλης Δέλτα ετοιμάζονται να ανέβουν ως headliners στην σκηνή της Πλατείας Νερού το Σάββατο 15 Ιουλίου

«Γιατί είναι Σάββατο βράδυ» με τους Στέρεο Νόβα στο Release Athens 2023

Στο πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του φετινού Release Athens έρχεται να προστεθεί μία ακόμα ημερομηνία. 

Έτσι, το Σάββατο 15 Ιουλίου στη σκηνή της Πλατείας Νερού θα ανέβουν οι Στέρεο Νόβα ως headliners σε μια μεγάλη φεστιβαλική βραδιά, με εντυπωσιακή παραγωγή και αντίστοιχο οπτικοακουστικό show που θα περιέχει μουσική από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και το καινούργιο τους single που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου.

Οι Στέρεο Νόβα, δηλαδή ο Κωνσταντίνος Β. και ο Μιχάλης Δ., εμφανίστηκαν το 1992 σχεδόν από το πουθενά και έμελλε να αλλάξουν την ιστορία της εγχώριας μουσικής σκηνής. Με μια απολύτως DIY αισθητική και μετά από αρκετές απορρίψεις από δισκογραφικές εταιρείες, κυκλοφορούν τον ομώνυμο, πρώτο δίσκο τους και όχι μόνο καθορίζουν μια ολόκληρη γενιά αλλά της αποκαλύπτουν μια νέα εποχή και κουλτούρα, που ήταν ακόμα κομμάτι μιας εκκολαπτόμενης αλλά μικρής underground σκηνής. Η έκρηξη της αθηναϊκής clubland δεν θα αργούσε να έρθει και στις λέξεις του Κωνσταντίνου Β. αντικατοπτριζόταν η ζωή σε μια σύγχρονη μητρόπολη, από τα ημι-παράνομα parties μέχρι τη μοναξιά της επόμενης ημέρας και το άγχος της καθημερινότητας.

Η πρώτη περίοδος του γκρουπ θα μας χάριζε άλλους τέσσερις δίσκους, ο καθένας από αυτούς μια ξεχωριστή κατάθεση με μια σειρά από ήχους και τραγούδια που δεν έπαψαν ποτέ να είναι επίκαιρα και να ακούγονται σύγχρονα και κοφτερά. Η «Ντισκολάτα» (1993), τους κάνει γνωστους χάρη σε κομμάτια-ύμνους όπως τα «Νέα Ζωή 705», «Παζλ Στον Αέρα» και «Μικρό Αγόρι», ενώ ο «Ασύρματος Κόσμος» (1994), χαρίζει οριστικά στο σχήμα την δική του θέση στην εγχώρια μουσική πραγματικότητα. Το επόμενο βήμα, το οριακό «Τέλσον» (1996), αποτελεί το magnum opus τους, το οποίο παρουσιάστηκε σε μια ξακουστή συναυλία (στο κατάμεστο Ρόδον) που ένωσε όλες τις μουσικές φυλές της Αθήνας. Η κυκλοφορία του επίσης δυνατού «Βιταμίνα Τεκ» (1997), σήμανε το τέλος των Στέρεο Νόβα και την αφετηρία της σόλο καριέρας των δύο μελών τους. 

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν είκοσι χρόνια και να φτάσουμε στο 2018 για να ανοίξει ένας νέος κύκλος για το γκρουπ. Οι Στέρεο Νόβα επέστρεψαν στη δισκογραφία με τον ίδιο τρόπο που είχαν εμφανιστεί και στα 90s: χωρίς να το περιμένει κανείς. Ο «Ουρανός», ο έκτος τους δίσκος, είναι μια ακόμα ιδιαίτερη δουλειά και μια τρανή απόδειξη της ξεχωριστής θέσης που κατέχουν στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής της Ελλάδας. 

Τον Ιούνιο, θα κυκλοφορήσουν ένα νέο single τα κομμάτια από το οποίο θα παρουσιάσουν στο show της 15ης Ιουλίου, ανάμεσα σε όλα εκείνα τα τραγούδια που χαρακτήρισαν ανεξίτηλα τη μέχρι σήμερα πορεία τους. Μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκεται ο Πέτρος Τσαμπαρλής στα ντραμς, ενώ τα video και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Νίκος Πατρελάκης. 

Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Γιατί είναι Σάββατο βράδυ» με τους Στέρεο Νόβα στο Release Athens 2023-1

Η προπώληση ξεκινάει άμεσα, προς 20€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, με αρχική τιμή 80€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr

Φυσικά σημεία: Καταστήματα  Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr