Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Από τους Kraftwerk μέχρι τον Ψαραντώνη κι από τους Sigur Rós μέχρι τον Χέρμπι Χάνκοκ, οι συναυλίες που ξεχωρίσαμε από το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλλο ένα καλοκαίρι, άλλο ένα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μετρώντας αντίστροφα, το φεστιβάλ ανακοίνωσε το φετινό του πρόγραμμα και ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του, μας δίνει για άλλη μια χρονιά την ευκαιρία να δούμε μερικά σημαντικά διεθνή και εγχώρια μουσικά ονόματα σε Αθήνα και Επίδαυρο. 

Εμείς μελετήσαμε το πρόγραμμα του φεστιβάλ και ξεχωρίσαμε τις παρακάτω έντεκα συναυλίες: 

Τζον Κέιλ & Band, με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών 

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-1
Φωτ.: Press

Πότε; Δευτέρα 19 Ιουνίου 

Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Από τους θρυλικούς Velvet Underground μέχρι την αεικίνητη σόλο καριέρα, ο Τζον Κέιλ εδώ και δεκαετίες δεν σταματά να επινοεί ξανά και ξανά τον εαυτό του με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Με τον φετινό του δίσκο «Mercy» στις αποσκευές του, ο Ουαλός μουσικός έρχεται στα μέρη μας για μια συναυλία όχι μόνο μαζί με την μπάντα του, αλλά και τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. 

The Waterboys 

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-2
Φωτ.: Press

Πότε; Πέμπτη 22 Ιουνίου

Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού 

Λίγοι αγαπούν τους Waterboys όπως το ελληνικό κοινό, γι’ αυτό ο Μάικ Σκοτ ανανεώνει το ραντεβού μαζί του, πρώτη πάντως φορά στον επιβλητικό χώρο του Ηρωδείου. Εκεί θα βρεθούν σε λίγο καιρό οι Σκωτσέζοι για να παίξουν την «big music» τους κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό. 

Νιλς Φραμ

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-3
Φωτ.: Press

Πότε; Παρασκευή 23 Ιουνίου 

Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού 

Ο Βερολινέζος συνθέτης που αγαπά ισόποσα την ηλεκτρονική μουσική αλλά και τα πλήκτρα του πιάνου του έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό και στη χώρα μας, γι’ αυτό ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να στήσει τα πολυάριθμα πλήκτρα και τις κονσόλες του επί σκηνής και να αφεθεί στους ήχους τους. 

Sigur Rós με τη London Contemporary Orchestra

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-4
Φωτ.: AP Photo/Christian Palma, file

Πότε; Τρίτη 27 Ιουνίου

Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Όσοι είδαν το 2016 τους Sigur Rós στην Πλατεία Νερού, δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ. Και πώς να τους ξεχάσουν άλλωστε, όταν την κατανυκτική μουσική των Ισλανδών συνόδευσε μια καλοκαιρινή μπόρα με κεραυνούς στην εμφάνισή τους. Όσοι θέλετε να θυμηθείτε αυτή τη βραδιά, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε στις 27/6.

Γιάννης Αγγελάκας & Οι 100°C

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-5
Φωτ.: Press

Πότε; Δευτέρα 3 Ιουλίου 

Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και αποτελεί αδιαμφισβήτητη σταθερά του εγχώριου συναυλιακού χάρτη. Τρία χρόνια μετά την εμφάνισή του στο Ηρώδειο μαζί με τον Νίκο Βελιώτη για το «Λύκοι στη Χώρα των Θαυμάτων», ο μουσικός επιστρέφει, αυτή τη φορά μαζί με την μπάντα που τον συνοδεύει σταθερά τα τελευταία χρόνια, τους 100°C.

Ψαραντώνης 

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-6
Φωτ.: Press

Πότε; Σάββατο 8 Ιουλίου 

Πού; Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Οι ζωντανές εμφανίσεις του Ψαραντώνη μόνο ως κρητική μυσταγωγία μπορούν να χαρακτηριστούν. Πόσο μάλλον, σε έναν χώρο ιδιαίτερου βάρους όπως είναι το Μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. 

James με την Orca22 Symphony Orchestra και τη Manchester Inspirational Voices Gospel Choir

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-7
Φωτ.: AP Photo/Andy Paradise

Πότε; Δευτέρα 10 Ιουλίου

Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού 

Είτε κάποιος είναι φανατικός είτε όχι της μπάντας, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη φοβερή ενέργεια που έχουν τα live των James, κυρίως λόγω του frontman τους Τιμ Μπουθ. Αυτή τη φορά, πάντως, οι Βρετανοί έχουν κάτι διαφορετικό στα σκαριά, μιας και θα γιορτάσουν τα 40 χρόνια τους ως μπάντα, έχοντας μαζί στους εορτασμούς τους μία ορχήστρα με 22 μέλη αλλά και μια γκόσπελ χορωδία.

Χέρμπι Χάνκοκ 

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-8
Φωτ.: AP Photo/Chris Pizzello

Πότε; Τρίτη 11 Ιουλίου

Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού 

Ένα από τα πλέον κραταιά εν ζωή ονόματα της τζαζ, ο Χέρμπι Χάνκοκ κουβαλά μία καριέρα δεκαετιών στην οποία χωράνε από συνεργασίες με τον Ντόναλντ Μπερντ και τον Μάιλς Ντέιβις αλλά και τον Τσικ Κορία, μέχρι τη μουσική που έγραψε για ταινίες όπως το «Blow Up» του Μικελάντζελο Αντονιόνι.

Σταμάτης Κραουνάκης – «Έρως ανίκατε μάχαν»

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-9
Φωτ.: Press

Πότε; Τετάρτη 12 Ιουλίου

Πού; Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Για αυτή του τη συναυλία, ο Σταμάτης Κραουνάκης θα συγκεντρώσει τα ερωτικότερα τραγούδια της καριέρας του, για να ακουστούν σε μια βραδιά που θα έχει μαζί του ως special guest τη Λυδία Φωτοπούλου.

Kraftwerk

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-10
Φωτ.: Press

Πότε; Κυριακή 16 Ιουλίου

Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού 

Η τετράδα από το Ντίσελντορφ στην οποία χρωστάμε την ηλεκτρονική μουσική, φέρνει το ρομποτικό της σόου και πάλι στην Αθήνα κι είμαστε πραγματικά περίεργοι για το πώς αυτό θα δείχνει σε έναν χώρο σαν το Ηρώδειο. 

Ζιλμπέρτο Ζιλ & Family

Έντεκα μουσικά ραντεβού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-11
Φωτ.: Press

Πότε; Δευτέρα 17 Ιουλίου

Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού 

Το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και τον Βραζιλιάνο θρύλο της tropicália, Ζιλμπέρτο Ζιλ, που θα συμπληρώσει 60 χρόνια καριέρας με μια αποχαιρετιστήρια συναυλία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή