Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Αντζελα Ζήλεια σε ηλικία 88 ετών

Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Αντζελα Ζήλεια σε ηλικία 88 ετών

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αντζελα Ζήλεια, τραγουδίστρια και ηθοποιός γνωστή για τη συνεργασία της με τον Νίκο Ξανθόπουλο, πέθανε σε ηλικία 88 ετών. 

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook. 

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε πριν από λίγο την ξαφνική αποχώρηση από τη ζωή της αγαπημένης μας Φίλης και σπουδαίας εμβληματικής τραγουδίστριας με την βελουδινη φωνή των δεκαετιων 60, 70, 80 με τα πάμπολλα βραβεία στα εγχώρια και τα διεθνή φεστιβάλ αλλά και πολύ αγαπητής λόγω της σημαντικης παρουσίας της ως ηθοποιού στις χαρακτηριστικες ταινίες μελό του 60…της μοναδικής Αντζελας Ζήλεια. Σπουδαία ευγενική κυρία που αγάπησε εμάς τους νεώτερους σαν παιδιά της. Καλό ταξίδι γλυκιά μας Αντζελα…». 

Σπούδασε μουσική στη Σχολή Ζουανέα και γνώρισε επιτυχία ως τραγουδίστρια, κερδίζοντας πέντε βραβεία σε φεστιβάλ όπως αυτά των Βαρκελώνης, Σοπότ και Θεσσαλονίκης.

Το 1996, κέρδισε στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού στο Σοπότ. Απέσπασε επίσης το δεύτερο βραβείο στη Διεθνή Ημέρα Τραγουδιού της Πολωνίας με το τραγούδι των Γ. Μουζάκη και Γ. Ιωαννίδη «Οι Μόρτες». Το τραγούδι αποδόθηκε στην πολωνική γλώσσα με τον τίτλο Cyganeria. Εχει διακριθεί στην Πολωνική Ημέρα Ελληνικού Τραγουδιού (πρώτο βραβείο) και το 1967 τιμήθηκε με το τελευταίο της βραβείο για το τραγούδι «Καλωσόρισες έρωτα». 

Στον κινηματογράφο, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1959 στην ταινία «Ο θησαυρός του μακαρίτη» και καθιερώθηκε σε δραματικούς ρόλους. Στις περισσότερες ταινίες το ταίρι της ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή